Alhambra Granada

Bezienswaardigheden in Andalusiê

Het Alhambra is een paleis- en fortcomplex in Granada, Spanje. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorbeelden van Moorse architectuur ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Alhambra-complex bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder het paleis van Karel V, het fort Alcazaba en het Nasrid-paleis.

Het Nasridenpaleis is het beroemdste en meest bezochte deel van het Alhambra. Het werd gebouwd in de 14e eeuw en staat bekend om zijn ingewikkelde decoratie en sierlijke tegelwerk. Het paleis heeft een aantal binnenplaatsen, waaronder het Hof van de Leeuwen, beroemd om zijn prachtige fontein.

Het paleis van Karel V bevindt zich in het Alhambra-complex, het is een paleis in renaissancestijl gebouwd in de 16e eeuw. Het werd gebouwd door de katholieke vorsten na de verovering van Granada. Het paleis beschikt over een prachtige binnenplaats en een koepel met fresco's met taferelen uit de Bijbel.

Het fort Alcazaba is het oudste deel van het Alhambra-complex, het werd gebouwd in de 11e eeuw en is gelegen op een heuveltop met uitzicht op de stad Granada. Het fort biedt een geweldig uitzicht over de stad en het omringende landschap.

Het Alhambra is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Spanje en ontvangt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het is het hele jaar door open voor bezoekers, maar het wordt ten zeerste aanbevolen om van tevoren te reserveren, aangezien de tickets beperkt zijn en vaak uitverkocht zijn.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12