Smullen in Andalucia

Het is lekker eten in Andalusia: Heerlijke tapas en paëlla, vis- en vleesgerechten

Vamos a comer

word lid van onze community en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen

Mediteraanse keuken

De Mediteraanse keuken is een (h)eerlijke keuken. Denk maar de lekkere hammen, Iberico of Serrano, Paëlla of Sherry's. Deze lekkere ingrediënten vind je op één van de vele markten, slagers en bakkers.
Casa VIVAndalusia beschikt over een professionele gasbarbecue waarop het heerlijk koken is. Ga je liever uit eten? Ook dat kan natuurlijk. Er is een enorm aanbod aan heerlijke restaurants, chiringuitos en tapasbars.

Tapas

Tapas zijn een soort traditionele Spaanse keuken die bestaat uit kleine schotels of gerechten die typisch worden geserveerd met drankjes in bars of pubs. De oorsprong van tapas is onzeker, maar de meest algemeen aanvaarde theorie is dat ze voor het eerst werden geserveerd in Andalusië, Spanje als een manier om de glazen wijn of sherry af te dekken om vliegen buiten te houden.
Tapas kunnen een breed scala aan voedingsmiddelen bevatten, zoals olijven, kazen, gehaktballen, zeevruchten en gebakken aardappelen. De meest populaire tapas zijn meestal lokale specialiteiten die worden bereid met verse ingrediënten van hoge kwaliteit. Enkele voorbeelden van traditionele Andalusische tapas zijn:

  • Gazpacho: een koude soep gemaakt met tomaten, paprika's, komkommers en brood
  • Croquetas: kleine gebakken balletjes gevuld met vlees, zeevruchten of groenten
  • Patatas bravas: gebakken aardappelen met een pikante tomatensaus
  • Boquerones en vinagre: verse ansjovis gemarineerd in azijn
  • Jamon serrano: dun gesneden gerookte ham

Tapas eten is een populaire manier om de lokale keuken en cultuur in Andalusië en Spanje te ontdekken. Bezoekers kunnen genieten van tapas in bars of tavernes in heel Andalusië, ze worden meestal geserveerd met drankjes en soms zijn ze inbegrepen bij de aankoop van een drankje. Sommige bars of tavernes bieden ook een gratis tapa aan bij een drankje, dit wordt "tapear" genoemd.

Zelf lekker Mediteraans koken

Ook gefascineerd door Andalusië? Verneem er meer over via onze social media kanalen.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

tel:+32479444285