Benalmádena (Pueblo)

Het mooie witte dorpje met kabelbaan en jachthaven

Benalmádena Pueblo
charmant en pittoresk dorp

Benalmádena Pueblo is een charmant en pittoresk dorp in de provincie Malaga. Het ligt op ongeveer 5 km van de kust van de Middellandse Zee en biedt een prachtig uitzicht op de kust en de bergen.

Het dorp heeft zijn traditionele Andalusische karakter behouden, met witgekalkte huizen, smalle straatjes en mooie pleinen. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is de kerk van Santo Domingo de Guzmán, die dateert uit de 17e eeuw en een indrukwekkend voorbeeld is van de barokke architectuur.

Andere interessante bezienswaardigheden zijn de botanische tuin van Cactus en Andere Succulenten, de Stupa van de Verlichting - een Tibetaanse boeddhistische tempel die de grootste in Europa is, en het Museum van Pre-Columbiaanse Kunst, met een uitgebreide collectie artefacten uit Midden- en Zuid-Amerika.
Benalmádena Pueblo biedt ook een scala aan gastronomische opties, variërend van lokale tapasbars tot verfijnde restaurants met Michelin-sterren. Het dorp is ook een geweldige plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht op de kust en de bergen.

Benalmádena Pueblo staat ook bekend om zijn festivals en evenementen, zoals de "Feria de San Miguel" in september, een feest met livemuziek, dans en traditioneel eten en drinken.
De "Feria de la Vendimia" in september is een viering van de druivenoogst, inclusief het stampen en proeven van druiven.
De "Feria de la Flor" in mei is een viering van de lente, met bloemenshows en tentoonstellingen.
Andere evenementen zijn de "Noche de San Juan" in juni, een viering van de zomerzonnewende met vreugdevuren op het strand en livemuziek.

Tip: boottocht om dolfijnen te spotten
Ga mee met deze catamaran aan de kust van Benalmádena en zoek naar dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving. Tijdens de tocht kun je gewoon zonnebaden of, als je avontuurlijk bent, in het heldere water springen. Meer info klik hier

De geschiedenis van Benalmádena Pueblo gaat terug tot de prehistorie, en het dorp was een belangrijk centrum voor landbouw en handel tijdens de Moorse overheersing. Na de Reconquista werd Benalmádena Pueblo een deel van het koninkrijk Castilië. In de moderne tijd is Benalmádena Pueblo een populaire toeristische bestemming voor mensen die op zoek zijn naar traditionele Andalusische dorpen, met een levendige sfeer en vele lokale activiteiten en feesten.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Benalmadena zijn: Mijas, Fuengirola en Malaga.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12