Benalmádena (Pueblo)

Het mooie witte dorpje met kabelbaan en jachthaven

Benalmádena Pueblo

Benalmádena, volledig gewijd aan het toerisme, is een van de belangrijkste resorts aan de westelijke Costa del Sol en biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden.  Het gemeentelijk gebied van het dorp strekt zich uit van de uitlopers van de Sierra de Mijas tot aan de zee, waar het een korte kuststrook beslaat.

  • Het dorp zelf, gelegen in het bovenste deel van de gemeente, met traditionele architectuur die de oorsprong weerspiegelt en prachtig panoramisch uitzicht.
  • Verderop ligt een wijk van groot belang, Arroyo de la Miel, waar het grootste deel van de bevolking woont, met zijn rijkdom aan toeristische voorzieningen, waaronder een internationaal pretpark.
  • En ten slotte Benalmadena Costa, waar de meeste faciliteiten voor zon- en strandtoerisme zijn geconcentreerd: hotels, een casino, golfbanen, een plezierhaven enz.

Opmerkelijk vanwege zijn originaliteit is het Bil-Bil-kasteel, aan de zee, een merkwaardig bouwwerk gebouwd in neo-Arabische stijl in 1934, nu gebruikt voor culturele doeleinden door de gemeente.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12