Benaocaz

traditionele architectuur en is gebouwd rondom een kerk uit de 16e eeuw

Benaocaz,  aan de rand van het natuurpark Sierra de Grazalema

Benaocaz is een dorpje gelegen in het zuiden van Spanje, in de provincie Cadiz en de autonome regio Andalusië. Het ligt in de Sierra de Grazalema, een prachtig berggebied dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers.

De geschiedenis van Benaocaz gaat terug tot de prehistorie, zoals blijkt uit de aanwezigheid van oude megalithische graven en grotten in de omgeving. In de middeleeuwen werd het dorp bewoond door de Moorse bevolking en later veroverd door de christelijke troepen tijdens de Reconquista.

Het dorp heeft een traditionele architectuur en is gebouwd rondom een kerk uit de 16e eeuw, de Iglesia de San Pedro. Het is een typisch Andalusisch dorpje met smalle straatjes, witgekalkte huizen en een levendige sfeer. Er zijn diverse bars en restaurants waar je kunt genieten van lokale gerechten en drankjes.

Een van de belangrijkste attracties van Benaocaz is de natuurlijke omgeving. Het dorp ligt aan de rand van het natuurpark Sierra de Grazalema, dat een van de grootste beschermde natuurgebieden van Spanje is. Het park heeft een gevarieerde flora en fauna en is een paradijs voor wandelaars en vogelliefhebbers. Er zijn verschillende routes door het park, variërend van gemakkelijke wandelingen tot uitdagende trektochten.

Een andere populaire activiteit in Benaocaz is het proeven van de lokale producten. Het dorp staat bekend om zijn geitenkaas en vleeswaren, en er zijn verschillende kaasmakerijen en slagerijen waar je deze kunt kopen. Er worden ook regelmatig markten georganiseerd waar lokale producenten hun producten verkopen.

Al met al is Benaocaz een charmant dorpje dat de perfecte uitvalsbasis vormt voor het verkennen van de prachtige natuurlijke omgeving van de Sierra de Grazalema. Of je nu wilt wandelen, genieten van lokale gerechten of gewoon ontspannen in een rustige omgeving, Benaocaz heeft voor ieder wat wils.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Benaocaz zijn: Ubrique, Gaucin, Villaluenga del Rosario, Grazalema en El Bosque

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12