2 Nieuwe restaurants met een Michelin ster in Andalusië

Het is goed nieuws voor fijnproevers en liefhebbers van haute cuisine in Andalusië dat er twee nieuwe restaurants zijn toegevoegd aan de lijst van Michelin-sterrenrestaurants. Cañabota in Sevilla en Nintai in Marbella hebben zich nu bij de exclusieve groep van 18 sterrenrestaurants in de regio gevoegd.

Cañabota (www.canabota.es) is gelegen in de historische wijk van Sevilla en biedt een innovatief en creatief menu dat de traditionele Andalusische keuken combineert met moderne technieken en presentaties. Het restaurant heeft een uitgebreide selectie van lokale vis en zeevruchten, die dagelijks vers worden geleverd vanuit de nabijgelegen haven van Huelva. Daarnaast biedt het restaurant een uitgebreide wijnkaart met lokale en internationale wijnen.

Nintai (www.restaurantenintai.com), gelegen in Marbella, is gespecialiseerd in de Japanse keuken en biedt een unieke ervaring voor liefhebbers van sushi en andere Japanse gerechten. Het restaurant wordt geleid door de chef-kok Francisco "Paco" García, die jarenlange ervaring heeft in gerenommeerde Japanse restaurants in Spanje en Japan. Het menu van Nintai bevat een combinatie van traditionele Japanse gerechten en moderne interpretaties, bereid met de beste en meest verse ingrediënten.

Doordat er ook twee restaurants met twee sterren hebben moeten sluiten (Alejandro in Roquetas de Mar en Acanthum in Huelva), blijft het totale aantal Michelin-sterrenrestaurants in Andalusië onveranderd.

Aponiente in Cadiz blijft het enige restaurant in de regio met drie sterren, terwijl Bardal in Ronda en Noor in Cordoba beide twee sterren hebben.

Daarnaast zijn er nog 14 restaurants met één Michelin-ster, waaronder Abantal in Sevilla, Alevante in Chiclana de la Frontera, Baga in Jaen, Choco in Cordoba, Dama Juana in Jaen, El Lago in Marbella, José Carlos Garcia in Malaga, La Costa in El Ejido, LU Cocina y Alma in Jerez de la Frontera, Matua in Jerez de la Frontera, Messina in Malaga en Sollo in Fuengirola.

Dit laat zien dat Andalusië een bloeiende gastronomische scene heeft, met veel restaurants van hoge kwaliteit die zich onderscheiden met hun creativiteit en vaardigheden in de keuken.
(c) foto: www.restaurantenintai.com

meer Spanje nieuws klik hier