Andalusië's Feestelijke Verlichtingsextravaganza: Een Betoverende Reis door Steden

Terwijl de lucht in Andalusië doordrongen raakt met de geur van geroosterde kastanjes, komen de straten tot leven met het schijnsel van feestelijke verlichting, en de verwachting van Kerstmis groeit in de harten van zowel de lokale bevolking als bezoekers. Het magische seizoen staat op het punt om groots van start te gaan in de hele regio, met steden die hun spectaculaire lichtshows onthullen. Hier is een blik op de betoverende reis die op je wacht in Andalusië dit feestseizoen:

Malaga: Een Schitterend Begin op 24 november

De levendige stad Malaga aan de Costa del Sol staat klaar om de festiviteiten te starten op 24 november om 19.00 uur. De beroemde lichtshow zal Calle Larios verlichten en toeschouwers trakteren op een oogverblindend spektakel. Na de show kun je door de straten dwalen en kerstbomen bewonderen, samen met kerststallen die bijdragen aan de feestelijke sfeer.

Huelva: Milieuvriendelijke Verlichting op 24 november

In Huelva, een andere kustparel, zal een milieuvriendelijk initiatief LED-verlichting aanbrengen in 150 straten in het stadscentrum. De inbedrijfstelling staat gepland voor 24 november, met hoogtepunten zoals de Plaza de Monjas en Gran Via.

Cadiz: Een Mysterieuze Viering op 24 november

Cadiz zal deelnemen aan de festiviteiten met een mysterieuze touch op 24 november om 19.30 uur. Burgemeester Bruno Garcia houdt details geheim en belooft iets speciaals met shows, concerten en meer om de kerststemming te verhogen.

Cordoba: Een Kerstparadijs Onthuld op 1 december

Cordoba, bekend om zijn schilderachtige patio's, zal op 1 december transformeren in een kerstparadijs. Een speciale lichtshow op Calle de Cruz Conde zal de aandacht trekken te midden van andere populaire feestbestemmingen.

Almeria: Spectaculaire Luchtshow op 1 december

Op 1 december zal Almeria de Plaza de las Velas verlichten met een spectaculaire luchtshow. Laat je onderdompelen in het schijnsel van 1,3 miljoen LED-lampjes, 171 bogen en vier bomen, waardoor een feestelijke sfeer ontstaat vanaf 19.00 uur.

Granada: 2 december Markeert het Verlichtingsspektakel

Op zaterdag 2 december zal Granada zijn kerstverlichting onthullen, de stad verlichtend tot 6 januari. Mis de hoogste kerstboom van Spanje niet in winkelcentrum La Nevada, met een indrukwekkende hoogte van 57 meter.

Sevilla: Een Groots Kerstevenement op 2 december

Sevilla zal zich onderdompelen in een groots kerstevenement op 2 december, met muziek en een spectaculaire show. De iconische Avenida de la Constitucion en 287 straten en pleinen worden versierd met feestelijke verlichting, waardoor een magische sfeer ontstaat.

Jaen: Een Vertraagde maar Magnifieke Vertoning op 2 december

Na verschillende vertragingen vanwege de omvang van het evenement, zal Jaen eindelijk oplichten op 2 december. Burgemeester Augustin Gonzalez onthult een adembenemende display met 1,5 miljoen LED-lampjes, 911 bogen en 4.360 guirlandes, waarmee een kerstspektakel wordt beloofd om te onthouden.

Terwijl het feestseizoen zich ontvouwt, nodigt Andalusië je uit om op een lichtgevende reis te gaan, waar de magie van Kerstmis tot leven komt in het schijnsel van twinkelende lichtjes en de feeststemming de lucht vult. Elke stad biedt een unieke ervaring en belooft een onvergetelijk feestseizoen voor zowel inwoners als bezoekers.

Meer Spanje nieuws, klik hier

Foto door Daniel Reche