Andalusische parel Málaga toppresteerder in wereldwijde enquête als beste expatbestemming

In een recente peiling uitgevoerd door Forbes in samenwerking met InterNations, een wereldwijd netwerk voor expats, is Málaga, een bruisende stad in Andalusië, Spanje, naar voren gekomen als de onbetwiste winnaar en heeft het de titel van de beste plek ter wereld om te wonen en te werken voor expats veroverd. De enquête, met reacties van 12.000 expats uit 177 nationaliteiten die in 181 landen verblijven, onderzocht verschillende factoren zoals levenskwaliteit, waar voor je geld en het gemak van vestigen om de ultieme expatbestemming te bepalen.

De Spaanse triomf

Spanje toonde zijn aantrekkingskracht op expats, met drie steden die het tot de top twintig haalden. Naast Málaga behaalden ook Alicante en Valencia posities, wat benadrukt dat het land aantrekkelijk is voor individuen die op zoek zijn naar een vervullende en verrijkende expatervaring. Het triomferende trio benadrukte de unieke mix van culturele rijkdom, aangenaam klimaat en gastvrije sfeer in Spanje.

Málaga's opmars

Málaga, bekend om zijn historische charme, adembenemende landschappen en levendige culturele scene, overtrof andere wereldsteden in de enquête. Expats in Málaga prezen de stad om zijn uitzonderlijke levenskwaliteit, waarbij factoren als diverse recreatiemogelijkheden, vriendelijke lokale bevolking en een kosten van levensonderhoud die uitstekende waar voor je geld biedt, werden benadrukt.

Factoren in de enquête

Forbes en InterNations hanteerden een allesomvattende benadering om de expatervaring in verschillende steden te beoordelen. Levenskwaliteit, een cruciale factor voor expats, werd beoordeeld op basis van aspecten zoals gezondheidszorg, veiligheid en algemeen welzijn. Waar voor je geld omvatte de betaalbaarheid van leven in de stad, rekening houdend met huisvesting, transport en dagelijkse uitgaven. Bovendien speelde het gemak van vestigen, inclusief aspecten zoals taalbarrières en integratie in de lokale gemeenschap, een cruciale rol bij het bepalen van de ranglijst.

Wereldwijde expat-hotspots

Afgezien van de Spaanse triomf, kenmerkte de top twintig expat-bestemmingen zich door een gevarieerde reeks steden over de hele wereld. Van het Midden-Oosten met Ras Al Khaimah en Abu Dhabi tot de Europese charme van Amsterdam, Barcelona en Zürich, hebben expats een overvloed aan opties als het gaat om het vinden van hun ideale thuis weg van huis. De lijst omvatte ook Aziatische metropolen zoals Kuala Lumpur en Bangkok, waarbij de wereldwijde aard van expatgemeenschappen werd benadrukt.


De kroning van Málaga als de beste plek ter wereld voor expats onderstreept de uitzonderlijke aantrekkingskracht van de stad en het bredere aantrekkingsgebied van Spanje als expatparadijs. De uitgebreide evaluatie van verschillende factoren in de enquête biedt waardevolle inzichten voor individuen die overwegen naar het buitenland te verhuizen. Terwijl expats blijven streven naar nieuwe horizonnen, blijft het wereldwijde landschap van topbestemmingen dynamisch, met een overvloed aan mogelijkheden voor degenen die op zoek zijn naar een vervullende en verrijkende expatervaring.

Meer Spanje nieuws, klik hier