Bekend om haar gedurfde en kleurrijke stijl, zijn Alegria del Prado's muurschilderingen te vinden in steden door heel Spanje

Als je op zoek bent naar een unieke en alternatieve manier om de urban art-scene van Spanje te verkennen, waarom bekijk je dan niet enkele geweldige muurschilderingen van kunstenaar Alegria del Prado? Bekend om haar gedurfde en kleurrijke stijl, zijn Alegria's muurschilderingen te vinden in steden door heel Spanje, van Madrid tot Barcelona tot Valencia.

Hier zijn 7 geweldige muurschilderingen van Alegria del Prado die zeker het bekijken waard zijn:

"La Merienda" in Madrid: Gelegen in de buurt Lavapiés, toont deze muurschildering een groep mensen die genieten van een picknick. De levendige kleuren en speelse beelden maken het een must-see voor iedereen die de street art-scene van Madrid verkent.

"Flamenco" in Sevilla: Deze muurschildering, gelegen in de wijk Macarena, brengt hulde aan een van de meest iconische culturele tradities van Spanje. Met een flamencodanseres en een gitarist vangt de muurschildering de passie en energie van de kunstvorm.

"La Mujer" in Valencia: Deze muurschildering, gelegen in de wijk Ruzafa, viert de schoonheid en kracht van vrouwen. De muurschildering toont een vrouw met bloemen in haar haar, omringd door een kleurrijke reeks geometrische vormen.

"El Tren" in Barcelona: Deze muurschildering, gelegen nabij het treinstation Sant Andreu Arenal, toont een kleurrijke trein die door een levendig landschap rijdt. De muurschildering vangt de energie en beweging van het drukke transportsysteem van de stad.

"Las Tres Gracias" in Zaragoza: Deze muurschildering, gelegen in de wijk Delicias, toont de drie Gratiën uit de Griekse mythologie. Alegria's gebruik van gedurfde kleuren en geometrische vormen geeft dit klassieke beeld een moderne twist.

"La Plazuela" in Granada: Deze muurschildering, gelegen in de wijk Realejo, viert de levendige energie van de drukke pleinen van Granada. De muurschildering toont kleurrijke figuren die dansen en muziek maken, omringd door een levendige menigte.

"Los Amantes" in Teruel: Deze muurschildering, gelegen op de Plaza del Torico, toont het tragische liefdesverhaal van twee middeleeuwse geliefden uit Teruel. Alegria's gedurfde kleuren en expressieve penseelstreken brengen dit romantische verhaal tot leven.

Over het algemeen bieden de muurschilderingen van Alegria del Prado een unieke en levendige kijk op de urban art-scene van Spanje. Of je nu de drukke straten van Madrid verkent of de charmante wijken van Valencia, deze geweldige muurschilderingen zijn zeker de moeite waard om op te zoeken.
Bekijk meer werken van Alegria del Prado: https://www.instagram.com/alegriadelprado/

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) Foto: Alegria del Prado