Beste 10 openbare buitenzwembaden in Andalusië

Wanneer de zon schijnt en de temperaturen stijgen, is er niets zo verfrissend als een duik nemen in een zwembad om af te koelen en te genieten van de zomerse sfeer.  Andalusië, gelegen in het zuiden van Spanje, is gezegend met een heerlijk klimaat dat buitenzwembaden tot een populaire keuze maakt voor zowel de lokale bevolking als bezoekers. Hier zijn de top 10 openbare buitenzwembaden in Andalusië waar je kunt ontspannen, plezier kunt hebben en de hitte kunt verslaan.

Centro Deportivo Inacua Málaga (Málaga)

Dit moderne sportcomplex in Málaga biedt een groot buitenzwembad met uitstekende faciliteiten. Met ruime zonneterrassen, kinderbaden en een ontspannen sfeer is het de perfecte plek voor gezinnen en individuen die willen genieten van een verfrissende duik.

Piscina Municipal La Garza (Sevilla)

Gelegen in Sevilla, wordt dit openbare zwembad omringd door weelderig groen, waardoor er een rustige en pittoreske omgeving ontstaat. Het zwembad is olympisch formaat en heeft zowel volwassenen- als kindergebieden, waardoor het geschikt is voor alle leeftijden.

Piscina Municipal de San Fernando (Cádiz)

Gelegen in het charmante stadje San Fernando, Cádiz, biedt dit complex met buitenzwembaden meerdere baden, waaronder een groot hoofdbad en aparte gebieden voor kinderen. De prachtige omgeving en voldoende ruimte om te zonnebaden maken het een ideale plek om een zomerdag door te brengen.

Piscina Municipal Cubierta de Alhaurín de la Torre (Málaga)

Dit buitenzwembad in Alhaurín de la Torre, Málaga, biedt een geweldige optie voor zowel zwemmen als ontspanning. Met goed onderhouden faciliteiten en een prachtig uitzicht op de bergen is het een populaire keuze onder zowel de lokale bevolking als toeristen.

Piscina Municipal Cubierta de Antequera (Málaga)

Verscholen in het hart van Antequera biedt dit openbare zwembad een fantastisch buitengebied waar bezoekers kunnen genieten van een verfrissende duik en van de zon kunnen genieten. Het zwembad is omgeven door tuinen, wat een vleugje rust aan de ervaring toevoegt.

Piscina Municipal de la Cerradura (Granada)

Gelegen in de prachtige stad Granada biedt dit complex met buitenzwembaden een adembenemend uitzicht op de Sierra Nevada-bergen. Met een ruim zwembad, ligstoelen en schaduwrijke gebieden is het een heerlijke plek om af te koelen na het verkennen van de stad.

Piscina Municipal de Almuñécar (Granada)

Gelegen in de kustplaats Almuñécar biedt dit openbare zwembad een fantastische optie voor degenen die een duik willen combineren met een dagje aan het strand. Met een gunstige ligging en een prachtig uitzicht op zee is het een populaire keuze voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Piscina Municipal de Priego de Córdoba (Córdoba)

Dit buitenzwembad in Priego de Córdoba biedt een verfrissende ontsnapping aan de zomerse hitte. Omringd door olijfgaarden en met een decor van de historische architectuur van de stad, is het een serene plek om te ontspannen en een duik te nemen.

Piscina Municipal de Montilla (Córdoba)

Gelegen in de stad Montilla, beschikt dit openbare zwembadcomplex over meerdere zwembaden, waaronder een groot hoofdbad en een apart kinderbad. De goed onderhouden faciliteiten en de rustige sfeer maken het een favoriet onder de lokale bevolking.


Complejo Deportivo Los Bermejales (Granada)

Gelegen aan de rand van Granada, biedt dit complex met buitenzwembaden een scala aan zwembaden, waaronder een groot olympisch zwembad en een apart kinderbad. De goed onderhouden terreinen en de schilderachtige omgeving maken het een geweldige plek voor ontspanning en vrije tijd.

Deze openbare buitenzwembaden in Andalusië bieden een fantastische gelegenheid om te genieten van de zon, het water en de prachtige omgeving. Of je nu een lokale bewoner bent of een bezoeker die de regio verkent, deze zwembaden bieden een verfrissende ontsnapping en de mogelijkheid om te ontspannen tijdens de hete zomermaanden. Dus pak je zwemkleding, zonnebrandcrème en handdoek in, en duik in het verfrissende water van deze top 10 zwembaden in Andalusië.

Meer Spanje nieuws, klik hier


Foto door Kapish Mak: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/voetbal-op-zwembad-1361814/