Brandstofprijsverschillen in Malaga: Aanzienlijke Besparingen Afhankelijk van de Keuze van het Tankstation

In Malaga kan de keuze van het tankstation waar je je brandstoftank vult een aanzienlijk verschil maken voor je portemonnee. Een recent rapport van de Spaanse nationale vereniging van automatische tankstations (Aesae) heeft onthuld dat deze provincie, op de Canarische Eilanden na, een van de meest significante prijsverschillen vertoont tussen tankstations in Spanje.

Voor de gemiddelde automobilist met een tank van 60 liter kan kiezen voor het goedkoopste tankstation leiden tot besparingen van meer dan 23 euro. Dit verschil is met name uitgesproken in Malaga, waar de prijskloof tussen "low cost" en merkgebonden tankstations het grootst is, zij het alleen voor benzine.

Het rapport benadrukt dat de maximale besparingen variëren tussen 8 en 23 euro voor 95-octaan benzine en tussen 11 en 24 euro voor diesel, afhankelijk van het specifieke gebied. De Canarische Eilanden claimen de titel voor de grootste prijsverschillen in Spanje, met maximaal 48 cent minder voor benzine en 46 cent minder voor diesel per liter. In het vasteland van Spanje is het echter Malaga dat opvalt. Het rapport geeft een prijsverschil aan van maximaal 0,39 euro per liter voor 95-octaan benzine in deze provincie.

In het geval van diesel, dat de meest gebruikte brandstof is, zijn de besparingen, hoewel niet verwaarloosbaar, iets minder uitgesproken. Kiezen voor de goedkoopste diesel kan resulteren in een verlaging van maximaal 0,35 euro per liter, wat zich vertaalt naar 21 euro minder voor een volle tank. In deze categorie zakt Malaga naar de achtste positie wat betreft prijsverschillen, waarbij Madrid de leiding neemt met een verschil van 41 cent per liter.

Deze bevindingen benadrukken het belang van prijsvergelijking bij het tanken in Malaga, aangezien het besparingspotentieel aanzienlijk is. Automobilisten in de provincie kunnen aanzienlijk profiteren van het kiezen van het juiste tankstation, met het potentieel om in de loop van de tijd een aanzienlijk bedrag te besparen.
Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: www.aesae.es