Brits thematisch ingerichte pub vervangt iconisch Café Central op de belangrijkste winkelstraat van Malaga

Het door Zweden opgerichte John Scott's, een populaire pub- en eetketen, zal het iconische Café Central in het hart van Plaza de la Constitución in Malaga vervangen. Dit nieuws heeft gemengde reacties opgeroepen bij zowel de lokale bevolking als toeristen, aangezien het historische café meer dan een eeuw lang een gekoesterde instelling was. De nieuwe vestiging opent haar deuren op vrijdag 2 juni en heeft als doel een Britse pubervaring te bieden met een internationale aantrekkingskracht.

John Scott's, eigendom van de Kopparberg-groep, was voornamelijk gevestigd in Zweden, maar waagde zich op de Spaanse markt met haar eerste vestiging in Puerto Banús. Het succes van hun locatie in Puerto Banús moedigde de uitbreiding naar het stadscentrum van Malaga aan, een stap waarvan het bedrijf gelooft dat het de ervaring van zowel bewoners als bezoekers zal verbeteren. Met zijn uitstekende locatie aan de top van Calle Larios streeft John Scott's ernaar zijn vlaggenschipvestiging in Spanje te worden.

Voorafgaand aan de grote opening worden de laatste handelingen verricht aan de pub, die kenmerkend Brits houtwerk, tapijten en banken zal bevatten. Het interieurontwerp heeft tot doel een warme en uitnodigende sfeer te creëren, die doet denken aan traditionele Britse pubs. De pub is geopend vanaf twaalf uur 's middags tot middernacht en verwelkomt gedurende de dag gasten.

Het menu van John Scott's biedt een scala aan internationale gerechten, met de nadruk op Zweedse gehaktballen, hamburgers en de klassieke favoriet uit Groot-Brittannië: fish and chips. De vestiging zal ook een uitgebreide selectie internationale merken aanbieden, waaronder ongeveer vijftien bieren en ciders, om tegemoet te komen aan verschillende smaken en voorkeuren.

De sluiting van Café Central op 9 januari 2022 markeerde het einde van een tijdperk voor veel Malagaanse inwoners. Het café was een integraal onderdeel van de geschiedenis van de stad en diende generaties lang als ontmoetingsplaats. Terwijl sommigen het verlies van deze iconische gelegenheid betreuren, verwelkomen anderen de komst van John Scott's en hopen ze op een nieuwe eet- en sociale ervaring.

De door Zweden beheerde pub en eetgelegenheid zal ongetwijfeld een eigen sfeer brengen naar de Plaza de la Constitución. De combinatie van een Britse ambiance, internationale keuken en diverse drankselectie streeft ernaar een unieke en levendige sfeer te creëren in het hart van Malaga. Terwijl de stad zich aan deze nieuwe toevoeging aanpast, krijgen zowel de lokale bevolking als toeristen de mogelijkheid om te genieten van de samensmelting van Zweedse en Britse invloeden bij John Scott's vlaggenschipvestiging in Spanje.

(c) foto cafecentral.es

Meer Spanje nieuws, klik hier