Canillas de Aceituno: Award for Active Tourism 2024 by Pueblos Mágicos de España

In het pittoreske Axarquía in de provincie Málaga is Canillas de Aceituno bekroond met de begeerde Award for Active Tourism 2024, een erkenning toegekend door Pueblos Mágicos de España. Deze prestigieuze prijs benadrukt het uitzonderlijke engagement van Canillas de Aceituno voor de bevordering van actief toerisme, waarbij zowel de schitterende natuurlijke omgeving als het streven naar duurzaamheid worden onderstreept, belichaamd in de majestueuze El Saltillo-brug.

Een Unieke Bestemming in de Axarquía

Canillas de Aceituno, bekend als een onmisbare parel in de regio Axarquía, heeft zich ontwikkeld tot een eersteklas toeristische bestemming. Dit charmante magische dorp heeft de harten veroverd van natuurliefhebbers en degenen die op zoek zijn naar authentieke ervaringen. Dankzij de strategische ligging fungeert het als de levendige poort naar het natuurpark Sierra Tejeda, Alhama y Almijara, en de indrukwekkende aanwezigheid van de Maroma, de hoogste piek, verleent het een unieke majesteit.

Toewijding aan Duurzaamheid en Natuur

De erkenning van Canillas de Aceituno is gebaseerd op hun opvallende toewijding aan duurzaamheid en het behoud van de natuurlijke omgeving. De El Saltillo-brug, die dient als een symbool van de betrokkenheid van de gemeenschap, getuigt van de harmonieuze verbinding tussen menselijke infrastructuur en de omliggende natuur. Naast een architectonisch wonder symboliseert deze brug de gastvrijheid van Canillas de Aceituno voor bezoekers en hun respect voor de natuurlijke rijkdom om hen heen.

Een Gastvrije en Authentieke Gemeenschap

Wat Canillas de Aceituno echt bijzonder maakt, gaat verder dan de indrukwekkende landschappen en opwindende activiteiten. Het is de warme gastvrijheid van de mensen en de authenticiteit van hun cultuur die een blijvende indruk achterlaten bij degenen die het geluk hebben dit unieke hoekje van de Axarquía te bezoeken. De lokale bevolking is toegewijd aan het delen van hun culturele rijkdom en liefde voor het land, waardoor een echte en verrijkende toeristische ervaring ontstaat.


Canillas de Aceituno, met zijn verdiende Award for Active Tourism 2024, onderscheidt zich als een baken van uitmuntendheid in de bevordering van duurzaam en actief toerisme. Deze erkenning viert niet alleen de prestaties uit het verleden van het dorp, maar dient ook als een wake-up call voor degenen die op zoek zijn naar bestemmingen die avontuur combineren met respect voor de natuur. Canillas de Aceituno toont zich als een rolmodel in het evenwicht tussen toeristische ontwikkeling en het behoud van zijn natuurlijk erfgoed, en bevestigt zich als een onmisbare bestemming voor reizigers die een authentieke band zoeken met de schoonheid en geschiedenis van de Axarquía.

Meer Spanje nieuws, klik hier

bron: www.pueblosmagicos.es