Castillo del Águila - Het adelaars kasteel

Gaucín, een charmant stadje in Spanje, herbergt de indrukwekkende ruïnes van het Castillo Del Águila, oftewel het Adelaarskasteel. Gelegen op een hoogte van 688 meter boven zeeniveau, domineert dit kasteel de Genal-vallei, het Campo de Gibraltar en zelfs Noord-Afrika. De naam is te danken aan de frequente aanwezigheid van roofvogels in dit gebied. Oorspronkelijk van Romeinse oorsprong, werd het kasteel versterkt door de Moren tijdens de periode van Al-Andalus. Sindsdien is het meerdere malen herbouwd, waarbij elementen zoals de muur, de Homenaje-toren, waterreservoirs en een ontsnappingsgang bewaard zijn gebleven.

De geschiedenis van Castillo Del Águila is doordrenkt van intriges en heroïsche momenten. In 1309 stierf Guzmán el Bueno in de nabijheid van het kasteel toen hij probeerde het te veroveren op de Moren. Zijn moedige poging weerspiegelt de strategische waarde die het kasteel gedurende verschillende tijdperken heeft gehad.

Bezoekers hebben het voorrecht om de pracht van dit historische monument te ervaren, met name de imposante Homenaje-toren die getuigt van de vroegere glorie van het kasteel. Bovendien zijn de bewaard gebleven waterreservoirs en de ontsnappingsmijn fascinerende overblijfselen die de technologische vooruitgang van die tijd weerspiegelen.

Het kasteel is toegankelijk voor bezoekers tijdens specifieke uren, zowel in de winter als in de zomer. In de wintermaanden, van 10:30 tot 13:30 uur en van 16:00 tot 18:00 uur, kunnen gasten de betoverende ruïnes verkennen. In de zomerperiode worden de openingstijden verlengd, van 10:30 tot 13:30 uur en van 18:00 tot 20:00 uur. Het is echter raadzaam om de officiële Facebook-pagina van visitgaucin te raadplegen voor eventuele wijzigingen in het schema als gevolg van speciale omstandigheden.

Het kasteel is niet alleen een historische schat, maar ook een prachtige plek om de prachtige omgeving te bewonderen. Vanaf de top van het kasteel kunnen bezoekers genieten van adembenemende uitzichten op de Genal-vallei, het Campo de Gibraltar en zelfs delen van Noord-Afrika.

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto en meer info: www.visitgaucin.com