Cueva del Tesoro in Rincón de la Victoria viert 50-jarig jubileum met opwindende festiviteiten

Rincón de la Victoria  pronkt met een unieke schat in heel Europa: de Cueva del Tesoro, een van 's werelds drie bekende zeegrotten. De andere twee bevinden zich in Azië en Midden-Amerika. Een must-visit voor de lokale bevolking, toeristen en bezoekers van Málaga, combineert de Cueva del Tesoro geschiedenis, archeologie en legende.

Overblijfselen uit het Paleolithicum en de Bronstijd

De galerijen van de grot onthullen overblijfselen uit het Paleolithicum en de Bronstijd, samen met sporen van rotskunst. Oorspronkelijk waren er drie aparte grotten - El Higuerón, El Suizo en La Victoria - de Cueva del Suizo (Sala del Lago) en Cueva del Higuerón zijn samengevoegd tot de huidige Sala de la Virgen.

Legendarische schat

Het prehistorische gedeelte werd aan het eind van de jaren '70 behouden en is nu open voor verkenning, los van de Cueva del Tesoro. Een wandeling door de gangen toont door water uitgehouwen formaties over millennia, en misschien, met een beetje geluk, stuit je op de legendarische schat die nog steeds in de grot zou verblijven.

Opende zijn deuren voor het publiek in 1974

De Cueva del Tesoro opende zijn deuren voor het publiek in 1974 en staat als de enige ontdekking van zijn soort in Europa. Wereldwijd bestaan er slechts nog twee van dergelijke grotten - één in Mexico en één in Azië.

50e jubileum

Terwijl de Cueva del Tesoro in Rincón de la Victoria zijn 50e jubileum markeert, wacht bezoekers een gevarieerd programma met activiteiten gedurende het jaar. Om dit te vieren, biedt het stadhuis gratis toegang op doordeweekse dagen (alleen 's ochtends), schoolpromoties binnen de gemeente en speciale aanbiedingen voor scholen in de provincie Malaga.

De festiviteiten omvatten toneelstukken, concerten met pianist Diego Valdivia, conferenties, workshops, films, muziek, dans en poëzievoorstellingen. Voor details over het jubileumprogramma, bezoek de website van de Cueva del Tesoro.

Meer Spanje nieuws, klik hier

bron, foto en meer info: www.turismoenrincon.es