De 11e editie van de Provinciale Jábegas League

De 11e editie van de Provinciale Jábegas League, ook bekend als de Pepe Almoguera Cup, gaat aanstaande zaterdag, 13 mei, van start met de langverwachte Pedregalejo Grand Prix. Georganiseerd door de Traditionele Roeivereniging en ondersteund door de Provinciale Raad van Málaga, is deze prestigieuze competitie een viering van de eeuwenoude traditie van Jábegas-roei in de regio. Gedurende 13 verschillende dagen zullen teams uit verschillende delen van de provincie te zien zijn in deze competitie, waarbij atleten en toeschouwers samenkomen in een show van vaardigheid, teamwork en cultureel erfgoed.

Deze editie van de Provinciale Jábegas League belooft een spannende line-up van deelnemende clubs. De Roeivereniging van Torremolinos, de Traditionele Roei- en Paddleclub La Carihuela, de Roeivereniging Faro de Torre del Mar, de Roeisportvereniging Rincón, de Roeivereniging van La Cala del Moral, de Roeisportvereniging La Araña, de Roeivereniging van Pedregalejo, de Sportvereniging La Espailla del Palo en de Jábega Roeivereniging van Málaga zullen allemaal strijden om de overwinning. Een opvallende toevoeging aan de league dit jaar is de Traditionele Roeivereniging Torrebermeja, gevestigd in Benalmádena, waardoor de diversiteit aan deelnemers wordt vergroot.

Een hoogtepunt van de 11e Provinciale Jábegas League is de introductie van twee nieuwe categorieën: vrouwen-veteranen en cadetten. Deze toevoegingen dragen bij aan het reeds levendige scala aan categorieën, waaronder cadetten, junioren, vrouwen-absolute, mannen-absolute, vrouwen-veteranen en mannen-veteranen. Met zo'n uitgebreid scala aan divisies biedt de league de mogelijkheid voor roeiers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus om hun talent en passie voor deze traditionele sport te tonen.

Gedurende de zomermaanden zal de provinciale competitie twee spannende evenementen organiseren langs de pittoreske kustlijn van Malaga. Op de ochtend van 25 juni zullen roeiers samenkomen voor de spannende La Carihuela Grand Prix, gevolgd door de Torremolinos Grand Prix op de middag van 29 juli. Deze evenementen beloven toeschouwers en deelnemers te boeien met hun opwindende races en feestelijke sfeer.

De Provinciale Jábegas League gaat niet alleen over sport; het heeft ook een immense culturele betekenis voor de provincie Málaga. Door de oude traditie van Jábegas-roei nieuw leven in te blazen, brengt de league eerbetoon aan het rijke maritieme erfgoed van de regio en getuigt het van de blijvende band tussen de mensen van Málaga en hun kustwortels.


Terwijl de 11e editie van de Liga Provincial de Jábegas van start gaat, vult de lucht zich met anticipatie en opwinding. Deze opmerkelijke competitie belooft gemeenschappen te verenigen, tradities te behouden en een nieuwe generatie roeiers te inspireren om de tijdloze geest van het Jábegas-roeien in Málaga te omarmen.
Meer Spanje nieuws, klik hier