De Exotische Wereld van Vogels in Parque Ornitológico Loro Sexi in Almuñecar

Verscholen in het schilderachtige stadje Almuñecar, aan de prachtige kust van Spanje, ligt een verborgen parel voor natuurliefhebbers en gezinnen - Parque Ornitológico Loro Sexi. Opgericht in 1987, is deze uitgestrekte volière een tropisch vogelparadijs, met een indrukwekkende collectie van 1500 vogels die 120 verschillende soorten vertegenwoordigen, met een speciale nadruk op het exotische. Van kleurrijke papegaaien en majestueuze kaketoes tot charismatische toekans en zelfs gracieuze struisvogels, dit ornithologische park is een droom die uitkomt voor vogelliefhebbers.

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Parque Ornitológico Loro Sexi is de betoverende papegaaienshow. Deze gevederde artiesten treden op elk halfuur op en trakteren bezoekers op een betoverende vertoning van intelligentie en talent. Het is een fantastische gelegenheid om deze intelligente wezens in actie te zien, waarbij ze hun opmerkelijke vaardigheden demonstreren.

Terwijl je het park verkent, kom je ook andere leuke attracties tegen, waaronder een serene cactustuin en een rustig zwembad bewoond door charmante schildpadden. Deze aanvullende elementen van het park bieden een veelzijdige ervaring voor gasten van alle leeftijden.

Voor vogelliefhebbers is Parque Ornitológico Loro Sexi een paradijs van diversiteit. Terwijl je door de volière wandelt, merk je op dat de collectie zwaar leunt op Zuid-Amerikaanse soorten, met een bijzondere focus op de Macaw-families. Onder deze prachtige wezens vind je een paar Hyacinth Macaws, een bedreigde diersoort die bijna is uitgestorven in het wild. Het waarnemen van deze majestueuze vogels van dichtbij is een zeldzame en opwindende kans, en het benadrukt de toewijding van het park aan behoud en educatie.

De indeling van het park en de constructie van de vogelverblijven zijn doordacht ontworpen. Hoewel sommige gebieden mogelijk moeilijk toegankelijk zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen, is de inspanning de moeite waard. Het beklimmen van de trappen en loopbruggen om de bovenste delen van het park te verkennen, biedt je de kans om de zeldzamere soorten toekans, papegaaien en kaketoes in een meer natuurlijke omgeving te observeren.

Op het begane grondniveau kom je struisvogels, pauwen, eenden en meer gangbare vogelsoorten tegen, samen met speelse parkieten. Let op unieke vogels zoals de Zwarte Gekroonde Kraanvogel en de intrigerende Trompetneushoornvogel.

Terwijl je je onderdompelt in dit tropische paradijs, geniet je ook van prachtige uitzichten op het historische kasteel San Miguel, trots boven de stad gelegen. Nadat je de aviaire wonderen van Parque Ornitológico Loro Sexi hebt verkend, maak je een ontspannen wandeling van 5 minuten de heuvel op om het kasteel te bezoeken en nog meer van de rijke geschiedenis van Almuñecar te ontdekken.

Kortom, Parque Ornitológico Loro Sexi is een plek waar de schoonheid van de natuur samensmelt met de wonderen van de ornithologie. Het is een toevluchtsoord voor vogelliefhebbers en gezinnen die op zoek zijn naar een uniek en educatief avontuur, allemaal tegen de achtergrond van het adembenemende landschap van Almuñecar. Of je nu een fervent vogelkijker bent of gewoon op zoek bent naar een heerlijke dag uit, deze volière belooft een onvergetelijke ervaring gevuld met de levendige kleuren en boeiende persoonlijkheden van de vogelwereld.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto (c): www.costatropical.net