De Feria de Abril in Sevilla

De Feria de Abril (Aprilbeurs) in Sevilla is een van de meest opvallende festivals in Spanje. Het evenement vindt plaats in de laatste week van april en duurt zes dagen. Hieronder vindt u een gids voor de Feria de Abril 2023:

  1. Datum en locatie: De Feria de Abril vindt plaats van 23 april tot en met 29 april 2023. Het evenement wordt gehouden in het Los Remedios-district in Sevilla, aan de westelijke oever van de rivier de Guadalquivir.

  2. De opening: De opening van de Feria de Abril vindt traditioneel plaats op maandagavond met een groot vuurwerk dat over de stad schittert. De burgemeester van Sevilla opent vervolgens officieel de beurs met de 'verlichting van de poort' van de hoofdingang van de Feria.

  3. Kleding: De Feria de Abril is een kans om traditionele Andalusische kleding te dragen. Voor vrouwen betekent dit een flamencojurk, terwijl mannen meestal een kostuum met de typische hoed (cordobes) dragen. U kunt deze kledingstukken kopen of huren bij speciale winkels.

  4. Attracties: De Feria de Abril heeft veel attracties die voor iedereen leuk zijn. Er zijn pretparkattracties, zoals achtbanen en draaimolens, en traditionele kermisattracties, zoals schiettenten en ballengooien. Ook zijn er tal van kraampjes waar u lokale lekkernijen en drankjes kunt proeven.

  5. Flamencodans: De Feria de Abril is een geweldige gelegenheid om flamenco te zien en te horen. Er zijn talloze optredens van flamencoartiesten in de casetas (tenten) die over het beursgebied zijn verspreid.

  6. Casetas: De casetas zijn de traditionele tenten die speciaal voor de Feria de Abril worden gebouwd. Elke caseta is eigendom van een familie, bedrijf of vereniging en biedt plaats aan maximaal 300 personen. Hier kunt u genieten van eten, drinken en dansen op de typische flamencomuziek.

  7. Paardenparade: Op woensdagmiddag is er een indrukwekkende parade van ruiters en paarden die door de stad rijden en u kunt genieten van de prachtig uitgedoste Andalusische paarden en ruiters.

  8. Vuurspuwers: Op zaterdagavond vindt er een spectaculaire vuurwerkshow plaats boven de Guadalquivir rivier. Ook zijn er vuurspuwers en andere vuuracts te zien.

  9. Afsluiting: De Feria de Abril wordt traditioneel afgesloten met een laatste nacht van feesten en dansen in de casetas, bekend als La Noche del Pescaíto (de nacht van het visje). Dit is een kans om de laatste avond van de beurs met vrienden en familie te vieren.

Foto:  (c) visitasevilla.es