De Filmoteca van Andalusië programmeert vier films voor deze week in hun vestiging in Córdoba

De Filmoteca de Andalucía, een van de belangrijkste culturele ruimtes van de stad Córdoba, heeft vier films geprogrammeerd voor de week van 8 tot 14 mei 2023. De instelling, die zich richt op het bevorderen van de verspreiding van cinema in de regio, biedt een gevarieerde selectie van films voor alle doelgroepen.

De eerste film die in het hoofdkantoor van de Filmoteca de Andalucía in Córdoba zal worden vertoond, is "La Jetée" op maandag 8 mei om 18:00 uur. Deze sciencefictionfilm, geregisseerd door Chris Marker in 1962, vertelt het verhaal van een man die door de tijd reist om de wereld te redden van een wereldwijde catastrofe. De film kenmerkt zich door het gebruik van stilstaande beelden en een voice-over, en wordt beschouwd als een cultfilm van de Franse cinema.

Op dinsdag 9 mei om 20:00 uur wordt "Tacones lejanos" vertoond, geregisseerd door de Spaanse Pedro Almodóvar in 1991. Deze film, met de actrices Victoria Abril en Marisa Paredes, vertelt een verhaal over liefde en hartzeer tussen moeder en dochter, met elementen van drama en komedie. Almodóvars werk staat bekend om zijn opvallende visuele stijl en zijn focus op gender- en seksualiteitsthema's.

Op woensdag 10 mei om 18:00 uur is "La noche de los muertos vivientes" te zien, geregisseerd door George A. Romero in 1968. Deze horrorfilm is beschouwd als een van de invloedrijkste in zijn genre en heeft geleid tot talloze sequels en adaptaties. De film vertelt het verhaal van een groep mensen die zich verschuilen in een huis tijdens een nacht waarin de doden terugkeren naar het leven om de levenden aan te vallen.

Tot slot wordt op donderdag 11 mei om 20:00 uur "The Great Dictator" vertoond, geregisseerd en geproduceerd door Charles Chaplin in 1940. Deze satire van het naziregime en de figuur van Adolf Hitler wordt beschouwd als een meesterwerk van de cinema en is opgenomen in tal van lijsten van de beste films aller tijden. Chaplin speelt een Joodse barbier die wordt verward met de dictator van Tomania, en gebruikt zijn satire om autoriteit en totalitaire ideologie in twijfel te trekken.

De Filmoteca de Andalucía, gevestigd in de Medina y Corella-straat, is een referentieruimte voor filmliefhebbers in Córdoba en de regio. Met dit gevarieerde programma wil de instelling de kennis en waardering van cinema als kunst en als vorm van culturele expressie bevorderen. Tickets voor elke film kosten 3 euro en kunnen worden gekocht bij de kassa van de Filmoteca de Andalucía in Córdoba.
Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: www.filmotecadeandalucia.es/club-de-cine