De Gemeenteraad van Fuengirola bevordert een nieuwe editie van de gratis cursus "Sevillanas Exprés" ter voorbereiding op de Feria del Rosario.

De lessen om Sevillanas te leren dansen zullen plaatsvinden vanaf acht uur 's avonds in het Parque de España, Fuengirola gedurende de komende vijf dinsdagen (op 22 en 29 augustus en 5, 12 en 19 september).

11/8/2023 - De Gemeenteraad van Fuengirola heeft een nieuwe editie van de gratis cursus "Sevillanas Exprés" gestart ter voorbereiding op de Feria del Rosario 2023, die plaatsvindt van 7 tot 12 oktober. De lessen om Sevillanas te leren dansen zullen plaatsvinden vanaf acht uur 's avonds in het Parque de España gedurende de komende vijf dinsdagen (op 22 en 29 augustus en 5, 12 en 19 september), en zullen worden gegeven door de lerares Juani Guerrero. Dit werd vandaag aangekondigd door de wethouder van Feestelijkheden, Isabel Moreno, die benadrukte dat deze initiatief voor het eerst werd gelanceerd in 2014 en in de afgelopen jaren "zowel qua deelname als organisatie een groot succes is gebleken".

"Deze activiteit zal opnieuw plaatsvinden vanwege de aankomende viering van onze Feria del Rosario, allemaal met als doel om onze patroonsfeesten meer glans te geven. Onze geliefde Juani Guerrero zal deze nieuwe editie verzorgen in het auditorium Cristóbal Blanca del Moral, in het Parque de España", legde Moreno uit, erop wijzend dat het voor deelname aan deze activiteit niet nodig is om van tevoren in te schrijven.

Juani Guerrero, die ook aanwezig was tijdens de persconferentie, moedigde "bewoners en bezoekers, zowel kinderen als volwassenen, aan om te komen, omdat het een locatie is die zeer geschikt is om buiten van te genieten. Ik raad iedereen aan om comfortabele kleding en schoenen mee te nemen en vooral om met veel enthousiasme te komen leren, want met een beetje inzet leer je snel", zo verklaarde ze.

Tijdens deze bijeenkomsten krijgen deelnemers de kans om te leren, herinneren en hun kennis over het dansen van Sevillanas op te frissen. Zo zal elke van de vastgestelde dagen gewijd zijn aan een deel van de Sevillanas, zodat op dinsdag 22 augustus de eerste wordt geleerd; op dinsdag 29 augustus de tweede; op 5 september de derde; op 12 september de vierde; en tenslotte zal op dinsdag 19 september een samenvattende les worden gegeven van alle voorgaande lessen.
Meer Spanje nieuws, klik hier