De Jerez Feria de Caballos vindt dit jaar plaats van 6 tot 13 mei

De jaarlijkse Feria de Jerez paardenbeurs vindt plaats in Jerez de la Frontera in de provincie Cadiz, Spanje, van 6 tot 13 mei. Dit week-lange evenement is een van de belangrijkste paardenfestivals in Spanje en trekt bezoekers van over de hele wereld.

De Jerez Feria de Caballos is een viering van de Andalusische cultuur en tradities, met de nadruk op paarden. Gedurende de beurs zullen er verschillende paardensport evenementen en competities zijn, waaronder dressuur, springen en rijtuigrijden. Bezoekers zullen ook de gelegenheid hebben om enkele van de beste raszuivere Andalusische paarden te zien.

Een van de belangrijkste attracties van de Jerez Feria de Caballos zijn de "Casetas", grote kleurrijke tenten die verspreid staan over de beurslocatie. Deze tenten worden gerund door lokale organisaties, families en bedrijven en dienen als ontmoetingsplaatsen voor vrienden en families om te socializen, eten en drinken. Er zullen in totaal 175 Casetas worden opgezet in het gebied tussen het Gonzales Hontoria Park en het attractiegebied van de beurs.

De Jerez Feria de Caballos gaat echter niet alleen over paarden. Bezoekers kunnen ook genieten van een scala aan traditioneel Andalusisch eten en drinken, waaronder tapas, sherry en de lokale specialiteit "rebujito", een verfrissende cocktail van sherry en limonade. Er zal ook live muziek, dans en entertainment zijn gedurende de beurs.

Om de Jerez Feria de Caballos volledig te ervaren, worden bezoekers aangemoedigd om zich te kleden in traditionele Andalusische kleding, zoals flamenco-jurken voor vrouwen en korte jassen en breedgerande hoeden voor mannen. Paardenliefhebbers, cultuurfanaten en iedereen die op zoek is naar een leuke en unieke ervaring mogen de Jerez Feria de Caballos niet missen.
Meer Spanje nieuws, klik hier

Foto door (c) picjumbo.com: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/close-up-fotografie-van-bruine-en-witte-carrousel-225238/