De meest recente Westernfilm van Pedro Almodóvar is nu te zien in bioscopen

Pedro Almodóvar, de visionaire Spaanse regisseur, blijft filmliefhebbers boeien en verrassen met zijn nieuwste creatie. In zijn meest recente project, "Strange Way of Life," heeft Almodóvar een korte film gemaakt die zich afspeelt in het ruige landschap van de Tabernas-woestijn in Almería. Deze westerndrama-film beschikt over de talenten van bejubelde acteurs zoals Ethan Hawke en Pedro Pascal, en biedt een meeslepend verhaal dat al de aandacht heeft getrokken op het Filmfestival van Cannes.

"Strange Way of Life" draait om Silva, een man die te paard een reis door de woestijn onderneemt om Bitter Creek te bereiken. Zijn bestemming is de voordeur van Sheriff Jake, met wie hij een kwart eeuw geleden samenwerkte. Silva beweert dat hij op bezoek komt om weer in contact te komen met zijn jeugdvriend, en inderdaad, hun hereniging wordt gekenmerkt door vreugde en feestelijkheid. Echter, de volgende ochtend blijkt dat Sheriff Jake een andere reden heeft voor Silva's zware tocht, waarmee het idee dat hun ontmoeting louter gedreven wordt door nostalgie en kameraadschap wordt weggenomen.

De opnames voor dit meesterwerk van middellange lengte vonden afgelopen zomer plaats in het dorp dat Sergio Leone vijftig jaar geleden heeft gebouwd voor zijn iconische dollartrilogie met Clint Eastwood. Als eerbetoon aan het culturele erfgoed rondom het project heeft Almodóvar ervoor gekozen om te verwijzen naar het bekende fado-lied van Amalia Rodrigues in de titel van de film. De songtekst van het lied roept een aangrijpende boodschap op, waarin wordt gesuggereerd dat er geen vreemdere manier van leven is dan een leven waarin we onze ware verlangens ontkennen.

Sinds de première op het Filmfestival van Cannes heeft "Strange Way of Life" het publiek betoverd en is de film vanaf 26 mei te zien in bioscopen. Terwijl Almodóvar blijft streven naar artistieke grenzen, belooft zijn nieuwste werk kijkers onder te dompelen in een meeslepende westernervaring, tot leven gebracht door een fantastische cast en de ongeëvenaarde creatieve visie van de regisseur.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto (c) www.imdb.com