De replica van het historische schip Nao Victoria zal binnenkort Marbella bezoeken als onderdeel van haar tournee langs de kust van Andalusië.

Dit replica van het schip dat als eerste ter wereld om de aarde voer en daarmee het grootste maritieme prestatie aller tijden leverde. De originele Nao Victoria, onder bevel van Juan Sebastian Elcano, vertrok in 1519 vanuit Sevilla en keerde in 1522 terug naar dezelfde stad, nadat het voor de eerste keer in de geschiedenis de wereld was rondgevaren.

Deze replica werd gebouwd in Spanje in 1991. Voorafgaand daaraan werd een langdurig historisch onderzoek uitgevoerd, geleid door Ignacio Fernández Vial, de ontwerper en bouwer van het schip, om de vorm van het schip te ontwerpen en de kenmerken ervan te definiëren. Een uitputtende studie, gebaseerd op documentaire bronnen, kronieken, nautische verdragen uit de 16e eeuw en iconografie uit die tijd, maakte het mogelijk om de belangrijkste afmetingen, masten, zeilen en uitrusting van het originele schip nauwkeurig te reproduceren.

Om de eerste zeiltocht om de wereld te herdenken en het werk van Spaanse ontdekkingsreizigers te verspreiden, begon deze replica van de Nao Victoria in 2004 aan een nieuwe reis rond de wereld, te beginnen in Sevilla. Tussen 2004 en 2006 werd een afstand van 26.894 mijl afgelegd en werden 17 landen bezocht. De replica van de Nao Victoria was de eerste historische replica die de aarde rondzeilde.

Sinds 2007 beheert de Nao Victoria Foundation deze replica en voert het eigen projecten uit over de hele wereld en neemt het deel aan belangrijke nationale en internationale evenementen.

Als ambassadeur van de eerste wereldreis, symbool van de Spaanse maritieme geschiedenis, drijvend museum en opleidingsschip, heeft de Nao Victoria in de afgelopen tien jaar duizenden mijlen gevaren, de belangrijkste havens in heel Spanje, Europa en de VS bezocht en meer dan 6 miljoen bezoekers wereldwijd ontvangen.

De Nao Victoria zal worden aangemeerd in de haven van Marbella en kan bezocht worden door het publiek. Het schip is bijna 27 meter lang en 7 meter breed en heeft drie masten met zeilen van ongeveer 200 vierkante meter. Aan boord kunnen bezoekers zien hoe de bemanning van destijds leefde en werkten op het schip.

De Nao Victoria is een belangrijk stuk geschiedenis en een herinnering aan de moedige ontdekkingsreizigers die de wereld rond zeilden. Het is een geweldige kans voor zowel toeristen als de lokale bevolking om dit prachtige schip te bewonderen en meer te leren over de avontuurlijke reis van Ferdinand Magellan en zijn bemanning.

De Nao Victoria zal in Marbella zijn van 21 tot 23 april '23 en kan van 10 uur tot 20u30 bezocht worden. Mis deze unieke kans niet om deze historische replica te zien!

meer Spanje nieuws klik hier