El Valdés brengt een eerbetoon aan de befaamde Catalaanse architect en ontwerper, Antoni Gaudí

Verscholen in het hart van de provincie Malaga ligt El Valdés, een schilderachtig dorpje in de regio Axarquía dat kunstliefhebbers lokt met zijn unieke charme. Dit pittoreske dorp heeft een reputatie opgebouwd als het paradijs voor kunstliefhebbers, waar bezoekers worden betoverd door culturele aanbiedingen en architectonische wonderen.

El Valdés

In het hart van El Valdés staat een museum dat dient als getuigenis van het rijke artistieke erfgoed van de regio. Het museum toont het talent van lokale kunstenaars en biedt een glimp van het levendige culturele tapijt dat het dorp Axarquía definieert.

El Gaudí de la Axarquía

El Valdés kan niet worden verkend zonder kennis te maken met de kenmerkende hommage aan Antoni Gaudí  aan de hand van Antonio Montañez, liefdevol bekend als "El Gaudí de la Axarquía". Montañez, geïnspireerd door de beroemde Catalaanse architect Antoni Gaudí, heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op het landschap van het dorp. Zijn werken weerspiegelen de unieke stijl die Gaudí beroemd maakte, met ingewikkelde ontwerpen en een samensmelting van artistieke elementen.

Een opvallend kenmerk in El Valdés is de hommage aan steenhouwers via een speciaal monument vervaardigd door Antonio Montañez zelf. Dit monument dient als eerbetoon aan het vakmanschap en de vaardigheid van lokale ambachtslieden, waarbij de erfenis van degenen die de architectonische identiteit van het dorp hebben gevormd, wordt behouden.

Gaudí's invloed

De invloed van Gaudí is niet alleen zichtbaar in het monument, maar ook in de nauwgezet ontworpen fonteinen die verspreid liggen in El Valdés. Deze fonteinen, herinnerend aan de creativiteit van Gaudí, dienen als functionele kunstwerken die de esthetische aantrekkingskracht van het dorp versterken.

Levende legende

El Valdés, vaak geprezen als een echo van Catalonië in de Axarquía, nodigt bezoekers uit om zich onder te dompelen in de artistieke geest die zowel het erfgoed van Gaudí als de bijdrage van Montañez aan de regio definieert. Het dorp fungeert als een levend canvas, waar architectuur, kunst en geschiedenis samenkomen om een onvergetelijke ervaring te creëren voor degenen die de fijnere nuances van creativiteit waarderen.

In dit idyllische dorp in de Axarquía vertelt elke kassei en elk gebouw een verhaal, waarbij het verleden en het heden worden samengeweven in een viering van artistieke expressie. El Valdés, met zijn museum, fonteinen en het monument voor steenhouwers, brengt hulde aan de visionairs die een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten op zijn landschap, en bevestigt daarmee zijn status als toevluchtsoord voor kunstliefhebbers en een levend eerbetoon aan het artistieke genie van Antonio Montañez, "El Gaudí de la Axarquía."

Meer Spanje nieuws, klik hier

turismo El Valdés