Ervaar de Culinaire Verwennerij van Tomato Huevo Toro: De Gastronomische Route van 2023

De Tomato Huevo Toro Producentenvereniging van Guadalhorce, in samenwerking met de Plattelandsontwikkelingsgroep van Valle del Guadalhorce, presenteert trots de langverwachte "Tomate Huevo de Toro" Gastronomische Route voor 2023. Deze gastronomische reis viert de uitzonderlijke Tomato Huevo Toro en belooft een maand vol heerlijke smaken en creativiteit.

Met de Tomato Huevo de Toro in de hoofdrol van de zomerse oogst, neemt de Gastronomische Route deel van 48 gerenommeerde restaurants in Málaga hoofdstad, Costa del Sol en Valle del Guadalhorce. Van 28 juli tot 31 augustus kunnen liefhebbers van lekker eten genieten van een scala aan verrukkelijke gerechten die meesterlijk zijn bereid met de outdoor-gegroeide Tomato Huevo de Toro.

Het Araboka Plaza-restaurant was gastheer van de presentatie van de route, bijgewoond door geachte persoonlijkheden, waaronder Dª Esperanza Gonzalez Pazos, Plaatsvervanger van de Delegatie voor Duurzame Economische Ontwikkeling, en D. José María Bergillos, Secretaris-Generaal van de Delegatie van Landbouw, Visserij, Water en Plattelandsontwikkeling van Málaga. Het evenement toonde een indrukwekkend scala aan deelnemende gerechten en bood een verleidelijke voorproef van de culinaire reis die wacht.

Esperanza Gonzalez Pazos benadrukte het onwrikbare engagement van "Sabor a Málaga", het promotiemerk van de Provinciale Overheid van Málaga, bij het promoten van de Tomato Huevo de Toro. De gastronomische route toont niet alleen het opmerkelijke culinaire talent van de regio, maar ondersteunt ook lokale producenten en de primaire sector, wat bijdraagt ​​aan de economische groei van het gebied.

José María Bergillos benadrukte de bloeiende culinaire reputatie van de provincie en uitte trots op de wijdverbreide deelname van de restaurantsector van Málaga. Deze gastronomische route biedt mensen de mogelijkheid om te genieten van de unieke smaken van Tomato Huevo de Toro en tegelijkertijd duurzaamheid en werkgelegenheid te ondersteunen.

José Guerrero, President van de Tomato Huevo Toro, Fruit en Groente Vereniging van Guadalhorce, verlengde zijn dankbaarheid voor de samenwerkingsinspanningen bij het promoten van deze uitzonderlijke tomaat. De status van augustus als een toeristgerichte maand biedt een ideale gelegenheid voor zowel de lokale bevolking als bezoekers om de Tomato Huevo Toro te ontdekken en ervan te genieten.

De Gastronomische Route prikkelt niet alleen de smaakpapillen, maar bevordert ook een sterke band tussen boeren en restauranthouders en onderstreept het rijke culturele erfgoed van de provincie. Door deze culinaire reis komt de Tomato Huevo Toro naar voren als een baken van excellentie en symboliseert het de fijnste smaken van de regio.

Verspreid over 14 gemeenten in de provincie, waaronder Alhaurín de la Torre, Alhaurín el Grande, Málaga hoofdstad, Marbella en meer, ontvangt de "Tomate Huevo Toro" Gastronomische Route onwrikbare steun van de Provinciale Overheid van Málaga, Sabor a Málaga en de Junta de Andalucía. Terwijl bezoekers aan deze culinaire reis beginnen, gaan ze een avontuur aan dat de uitzonderlijke smaak van Tomato Huevo Toro viert en de levendige gastronomische cultuur van de regio belicht.
Foto en lijst deelnemende restaurants: www.tomatehuevotoroguadalhorce.com

Meer Spanje nieuws, klik hier