Feria del Jamón en Campillos: Een Paradijs voor Liefhebbers van Varkensvlees

Save the date: Campillos, 12 november 223

Campillos, een charmant stadje in de provincie Málaga, Spanje, staat bekend om het organiseren van een van de meest gevierde gastronomische evenementen in de regio - de Campillos Ham Fair. Deze jaarlijkse beurs heeft niet alleen erkenning gekregen op provinciaal en regionaal niveau, maar heeft ook een groeiende nationale reputatie verworven. In de afgelopen jaren heeft de beurs gemiddeld meer dan 15.000 bezoekers aangetrokken, waardoor het een must-visit culinaire bestemming is geworden.

Een Droom voor Liefhebbers van Varkensvlees

De Campillos Ham Fair getuigt van het vakmanschap van traditionele producten van varkensvlees. In 2010 kreeg het de welverdiende titel "Fiesta de Singularidad Turística Provincial" (Festival van Provinciaal Toeristisch Belang). Sinds de oprichting biedt deze beurs duizenden bezoekers de mogelijkheid om hoogwaardige, ambachtelijke producten van varkensvlees te verwerven. Deze omvatten lekkernijen zoals bloedworsten (morcillas), salami (salchichones), chorizo's, evenals een gevarieerde reeks andere voedingsmiddelen zoals kaas, olijfolie en traditionele regionale zoetigheden. Het is echter essentieel op te merken dat de ster van de show ongetwijfeld de ham zelf is. Plakjes van deze voortreffelijke ham zijn verkrijgbaar tegen betaalbare prijzen en kunnen worden genoten bij de verschillende stands van de beurs. Bovendien richt elk jaar een lokale broederschap een bar in om verfrissende drankjes aan te bieden.

Een Showcase van Campillos

De Ham Fair dient als een belangrijke showcase voor het stadje Campillos. Om de ervaring voor bezoekers te verbeteren, biedt de gemeentelijke overheid een aantrekkelijk toeristisch en sociaal-cultureel pakket aan. Dit pakket omvat diverse activiteiten die geschikt zijn voor mensen van alle leeftijden. Het omvat entertainment en evenementen voor het jongere publiek, doorlopende muziek gedurende de dag en natuurlijk gratis rondleidingen met een toeristentrein die bezoekers meeneemt op een verkenningstocht door de stad.


De Campillos Ham Fair is een paradijs voor liefhebbers van varkensvlees en fijnproevers. Het belichaamt de essentie van traditioneel vakmanschap en culinaire uitmuntendheid, waarbij de rijke erfenis van ambachtelijke productie van varkensvlees in de regio wordt benadrukt. Dit jaarlijkse evenement plaatst Campillos niet alleen op de gastronomische kaart, maar biedt ook een heerlijke ervaring voor bezoekers. Met zijn gevarieerde aanbod van voedselproducten, levendige sfeer en boeiende activiteiten is de Campillos Ham Fair een must-visit bestemming voor iedereen die op zoek is naar een authentieke smaak van de Spaanse keuken en cultuur. Kom en doe mee aan de festiviteiten, proef de verrukkelijke smaken en dompel jezelf onder in de warme en gastvrije sfeer van Campillos - een stad die weet hoe ze haar culinaire schatten moet vieren.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto (c): www.campillos.es