Feria van Cuevas del Almanzora

Save the date: 12 november t/m 17 november 2023

Almeria - De Feria van Cuevas del Almanzora vindt plaats in het midden van november, op 13 november de viering van San Diego de Alcalá wordt gevierd, de beschermheilige van Cuevas del Almanzora.

Het startschot, vanaf het balkon van het stadhuis, wordt elk jaar gegeven door een andere beroemdheid. Met de verlichting van het beursterrein begint een van de belangrijkste beurzen aan de oostkust van Almería.

Het beursterrein bevindt zich in de omgeving van het Luis Siret-park, dat wordt omgetoverd tot een feestelijk gebied met attracties, kraampjes, strandtenten en paviljoens, zodat zowel de lokale bevolking als bezoekers kunnen genieten van de feestelijke sfeer.

's Avonds voelt men de gastvrije geest en de vrolijke aard van de mensen overal op het beursterrein. In de Nave Polivalente vinden de beste liveconcerten van het moment en de meest bekende orkesten plaats. De paviljoens, typisch versierd en opgetuigd, vullen zich met mensen die zin hebben om plezier te maken.

's Middags verandert het beursterrein in een ontmoetingsplaats voor gezinnen, vrienden en jonge vrouwen gekleed in de typische rocieras-jurken, die kleur toevoegen aan deze beurs. Dit is de ruimte om te genieten van zingen, dansen en de meest typische gerechten van de Cuevas-keuken te proeven, met zorg en liefde bereid door de leden van de broederschappen en verenigingen die de paviljoens opzetten.

Je kunt ook winkelen bij de talloze kraampjes die elk jaar verrassen door de hoeveelheid en verscheidenheid aan artikelen die ze aanbieden.
Meer Spanje nieuws, klik hier