Fiesta de la Castaña y Virgen de Fátima in Pujerra: Een viering van de herfstoogst

Het stadsbestuur van Pujerra organiseert jaarlijks het Kastanje Festival met een vol programma van activiteiten die draaien om deze kenmerkende vrucht uit de Genal-vallei. Bovendien staat tijdens de festiviteiten de Heilige Maagd van Fátima, de beschermheilige van de stad, centraal. 

Het Kastanje Festival, uitgeroepen tot Festival van Provinciaal Toeristisch Belang, vindt zijn oorsprong in de oude bijeenkomsten die de kastanjeverzamelaars hielden aan het einde van het oogstseizoen, waarbij ze dit feit vierden met volksdansen en vreugdevuren waarin de traditionele "tostones" of geroosterde kastanjes werden bereid tot het invallen van de avond. 

Sinds 2003 organiseert de gemeente Pujerra deze festiviteiten, waarmee ze de grote verscheidenheid aan gerechten en desserts willen laten zien die met kastanjes als hoofdingrediënt kunnen worden bereid, de volkstradities van de stad willen presenteren en het aantal bezoekers willen stimuleren. 

Velen komen naar Pujerra vanwege het brede gastronomische aanbod, de uitstekende feestelijke sfeer en de prachtige natuurlijke omgeving van het dorp, die in deze tijd van het jaar betoverende beelden vertoont. Naarmate de herfstdagen vorderen, verandert het landschap geleidelijk en wordt het bedekt met bruine, gele en okerkleurige tinten als gevolg van het vallen van de bladeren van de kastanjebomen, wat bekend staat als het "Bos van Koper".

Het Kastanje Festival in Pujerra is een viering van traditie, gemeenschap en het overgangsseizoen van de herfst. Het eert niet alleen de vrucht die centraal staat in het evenement, maar ook de culturele en natuurlijke rijkdommen van dit pittoreske Spaanse dorp. 

Voor iedereen die op zoek is naar een authentieke ervaring van Spaanse tradities en een betoverende herfstervaring, is een bezoek aan het Kastanje Festival in Pujerra een absolute must. Kom en sluit u aan bij de viering, proef de heerlijke gerechten en geniet van de warme gastvrijheid van Pujerra - een dorp dat schittert in de kleuren van de herfst.

Meer Spanje nieuws, klik hier 

foto (c): www.pujerra.es