Flamenco Flama 2.0: Torremolinos organiseert een reeks avant-garde flamencoshows

Inkom: Gratis

Torremolinos, een stad aan de Costa del Sol in Spanje, maakt zich klaar om een reeks avant-garde flamencoshows te organiseren gedurende de maand juli. Het evenement, bekend als Flamenco Flama, wordt georganiseerd door de lokale danser en choreograaf Manuel Rodán in samenwerking met het stadsbestuur en Turismo Costa del Sol.

Het Plaza Costa del Sol zal dienen als podium voor deze spannende voorstellingen, die opkomende hedendaagse artiesten in de flamencoscene zullen presenteren. De shows vinden plaats om 21.30 uur op de eerste drie maandagen van juli, met als hoogtepunt een grandioze finale op donderdag 27 juli.

Flamenco Flama heeft als doel de traditionele vormen van flamenco te combineren met nieuwe en innovatieve trends in het genre. Het festival streeft ernaar om een unieke draai te geven aan deze kunstvorm en zowel de lokale bevolking als bezoekers een frisse kijk op flamenco te bieden.

De line-up van het festival bestaat uit gerenommeerde dansers zoals Carmen Muñoz, die het festival op 3 juli zal openen. Vanesa Aibar, een bekroonde danseres, zal het podium betreden op 10 juli. Manuel Rodán zelf zal zijn nieuwste show, "La Burbuja Violeta", presenteren op 17 juli. Het festival wordt afgesloten met een optreden van Carmen Xía, een getalenteerde danseres uit Granada, op 27 juli.

José Manuel Ruiz, de raadslid voor Cultuur, toonde zijn enthousiasme voor het organiseren van Flamenco Flam voor het tweede jaar op rij. Hij benadrukte dat het festival een frisse kijk biedt op flamenco, waarbij traditionele elementen worden gecombineerd met hedendaagse trends.

Manuel Rodán, een prominente figuur in de flamencodansscene, niet alleen in Spanje maar ook internationaal, deelde zijn enthousiasme over het programma van dit jaar. Hij is van mening dat de geselecteerde artiesten de huidige exponenten van hedendaagse flamencodans vertegenwoordigen, waarbij de evolutie en vitaliteit van deze kunstvorm worden getoond.

Flamenco Flama belooft een uitzonderlijk cultureel evenement te worden, waarbij de schoonheid en passie van flamenco worden gecombineerd met innovatieve en baanbrekende optredens. Met de steun van het stadsbestuur en Turismo Costa del Sol hoopt Torremolinos het publiek te betoveren en zich verder te vestigen als een levendig centrum voor flamenco en artistieke expressie.

https://torremolinoscultura.es/es/eventos/detail/flamenco-flama-2-0-zaqi

Meer Spanje nieuws, klik hier