Fuengirola plant de bouw van een avant-gardistische overdekte markt

Fuengirola, een stad in Spanje, zet plannen voort voor de bouw van een nieuw avant-gardistisch overdekt marktgebouw genaamd Mercacentro. Het plaatselijke stadhuis heeft onlangs het project openbaar aanbesteed, met een budget van 13 miljoen euro en een geschatte bouwperiode van 18 maanden. Het ontwerp voor het commerciële centrum is gemaakt door een consortium van Verdasco Arquitectos en González + Getinsa.

Een van de belangrijkste kenmerken van het voorgestelde gebouw is het gebruik van kruisgelamineerd hout (CLT), een zeer duurzaam bouwmateriaal dat bekend staat om zijn milieuvriendelijke eigenschappen. Deze keuze sluit aan bij de focus van het project op het voldoen aan Europese richtlijnen voor duurzaamheid en ecologische kwaliteit. De ontwerpers streven ernaar om een A-energielabel voor de structuur te behalen, waarmee het wordt geclassificeerd als een bijna emissievrij gebouw (NZEB).

De overdekte markt Mercacentro zal een oppervlakte beslaan van ongeveer 11.000 vierkante meter en zal worden gevestigd in het voormalige marktgebied aan de Avenida Alcalde Clemente Díaz Ruiz. Het gebouw zal drie ingangen hebben die leiden naar het belangrijkste commerciële gebied, met 39 winkels. Op de eerste verdieping komt er een aparte ruimte voor bars en restaurants, terwijl de tweede verdieping een prachtig dakterras zal huisvesten.

Om een eerlijk en competitief proces te waarborgen, hebben geïnteresseerde bedrijven tot maandag 26 juni de tijd om hun voorstellen in te dienen. Het stadhuis van Fuengirola verwacht een sterke respons uit de bouwsector, gezien de aantrekkingskracht van dit innovatieve en milieuvriendelijke project. Zodra het winnende bod is geselecteerd, zal de bouw naar verwachting van start gaan en zal de stad reikhalzend uitkijken naar de voltooiing van de overdekte markt Mercacentro.

De oprichting van deze moderne overdekte markt is een belangrijke stap voor Fuengirola, omdat het zijn inwoners en bezoekers een dynamische en duurzame winkelervaring wil bieden. Het project illustreert het streven van de stad naar het omarmen van milieubewuste praktijken en het naleven van Europese normen voor duurzame bouw. De nieuwe markt Mercacentro zal naar verwachting een bloeiend centrum worden van handel, culinaire hoogstandjes en gemeenschapsbijeenkomsten, wat bijdraagt aan het levendige karakter van Fuengirola.
Meer Spanje nieuws, klik hier

Ayuntamiento de Fuengirola