Fuengirola's Eerste Toernooi voor Vrouwenvoetbal: Een Viering van Vrouwensport

Op 30 september 2023 zal Fuengirola voor het eerst het Toernooi voor Vrouwenvoetbal Fair organiseren, met teams zoals Juventud Fuengirola, Esteponense, El Palo en Las Lagunas. Deze spannende competitie begint om 18.00 uur op het Antonio Basilio-veld binnen het Santa Fe-stadion in Los Boliches. Het evenement maakt deel uit van het programma 'Fuengirola en Forma', gericht op het promoten van vrouwensport in de stad.

Julio Rodríguez, wethouder van Sport in Fuengirola, toonde zijn enthousiasme voor dit mijlpaalevenement en benadrukte het belang van het bevorderen van vrouwenvoetbal. Hij verklaarde: "Voor de eerste keer zijn we erin geslaagd het eerste Fair Toernooi te creëren, dat aanstaande zaterdag vanaf zes uur 's avonds zal plaatsvinden op het Antonio Basilio-veld in het Santa Fe-stadion in Los Boliches. Esteponense, Las Lagunas, El Palo en ons lokale team, Juventud de Fuengirola, zullen deelnemen. Het wordt een ware viering om deze sport te promoten en bekendheid te geven, zodat vrouwen van alle leeftijden zien dat we de pijplijn voor vrouwenvoetbal in Fuengirola willen versterken en het veel meer zichtbaar willen maken."

Rodríguez toonde ook zijn trots in het zien van de groeiende interesse in vrouwenvoetbal, met jonge meisjes die deelnemen aan trainingssessies. Hij erkende de positieve impact van het recente succes van het Spaanse nationale vrouwenvoetbalteam en verklaarde: "Er gebeurt iets. We willen het momentum benutten dat is gecreëerd door de magnifieke triomf van ons Spaanse nationale voetbalteam, dat een waarlijke prestatie heeft geleverd in het laatste wereldkampioenschap. Dit heeft een trend gecreëerd die we willen benutten en alle meisjes en vrouwen laten weten dat ze op gelijke voet kunnen voetballen. Hiervoor hebben we alle nodige openbare middelen toegewezen, zodat ze kunnen trainen en deelnemen aan toernooien zoals deze."

Naast het bevorderen van vrouwenvoetbal zal het toernooi ook dienen als eerbetoon aan Rafael Pino, de voorzitter van Club Juventud de Fuengirola, die een cruciale rol heeft gespeeld in het promoten van vrouwenvoetbal in de stad. Zijn toewijding aan educatie, waarden en werving van spelers is essentieel geweest voor de groei van vrouwenvoetbal in Fuengirola.

De inzet van Fuengirola voor vrouwensport, zoals gedemonstreerd door dit toernooi, weerspiegelt een bredere beweging om gelijke kansen en ondersteuning te bieden aan vrouwelijke atleten, van de basis tot professionele niveaus. Dit evenement belooft een viering te zijn van talent, teamwork en de empowerment van vrouwen in de wereld van de sport.
Meer Spanje nieuws, klik hier