Granada mooiste stad in Spanje, 4 steden in Andalusië in de top 12

Om het imago van Granada nieuw leven in te blazen, draagt alles bij: zelfs de "hevige" strijd die de afgelopen weken heeft plaatsgevonden op het sociale netwerk X om de mooiste stad van Spanje te kiezen. We hebben het over de wedstrijd "De mooiste stad van Twitter". Dit werd georganiseerd door het account "Relatando historia".

Na verschillende eliminatierondes bleven Sevilla en Granada over als finalisten. Granada werd gekozen met 52,7% van de stemmen, tegenover 47,3% voor de stad Sevilla. Granada ontving bijna 79.800 stemmen.

Het positieve effect voor Granada is aanzienlijk, aangezien het profiel 116.000 volgers heeft. De tweet met de eindstemming heeft een bereik van een miljoen.

Volgens deze populaire stemming zijn dit de mooiste steden van Spanje:

 1. Granada
 2. Sevilla
 3. Cádiz
 4. San Sebastián
 5. Salamanca
 6. Zaragoza
 7. Gijón
 8. Vitoria
 9. León
 10. Oviedo
 11. Burgos
 12. Jaén

De resultaten van de peiling weerspiegelen de diverse en betoverende schoonheid van Spaanse steden, waarbij elke stad haar unieke charme en bezienswaardigheden biedt. De populariteit van deze peiling op sociale media benadrukt het belang van visuele aantrekkingskracht en historische betekenis bij het vormgeven van de perceptie van de schoonheid van een stad.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto: Granada (c) VIVAndalusia