Het monstrueuze spookhotel Agarrobico is een stap dichter bij de sloop

Het monstrueuze spookhotel Agarrobico is een stap dichter bij de sloop gekomen. Het hotel, dat al jaren onafgebouwd en verlaten in de Zuid-Spaanse regio Almería staat, is het onderwerp geweest van een langdurige juridische strijd tussen de overheid en projectontwikkelaars.

Het gebouw, dat een van de grootste onafgebouwde bouwprojecten in Europa is, staat op beschermde grond en werd gebouwd zonder de benodigde vergunningen. De bouw werd stopgezet in 2006 na een campagne van milieubeschermers en omwonenden, die het gebouw beschouwden als een ecologische en esthetische ramp.

Na jaren van gerechtelijke procedures en politieke debatten, heeft de Spaanse regering aangekondigd dat het hotel eindelijk zal worden afgebroken. Het proces begint met het verwijderen van het asbest uit het gebouw, gevolgd door de sloop zelf. Het gebied zal uiteindelijk worden hersteld en teruggegeven aan de natuur.

Het Agarrobico-hotel is al lang een symbool van de problemen van de Spaanse vastgoedsector en de excessen van de bouwboom die plaatsvond in de jaren voorafgaand aan de financiële crisis van 2008. Het is ook een herinnering aan de noodzaak van duurzame ontwikkeling en respect voor de natuur en de gemeenschappen waarin we leven.
Meer Spanje nieuws klik hier


(c) foto: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Hotel_Algarrobico_Gata_Nijar.jpg