La Cala de Mijas Zomerfair: Een Levendig Feest dat je niet mag Missen!

Terwijl de zomerzon helder schijnt over La Cala de Mijas, bereidt het stadje zich voor op zijn langverwachte jaarlijkse zomerfair. Bekend als de tweede van de drie beurzen die in het gebied worden gehouden, belooft dit levendige evenement een heerlijke ervaring te worden voor iedereen die aanwezig is. Met een gevarieerd programma vol muziek, entertainment en traditionele lekkernijen, vinden de festiviteiten plaats van woensdag 26 tot zondag 30 juli.

Muziekliefhebbers worden verwend met een opwindende line-up van rock-, pop- en flamencoconcerten door enkele van de meest gevierde artiesten in de branche. Op vrijdag komt het podium tot leven met het betoverende optreden van Celtas Cortos. Zaterdag worden de zielroerende melodieën verzorgd door Antonio Carmona en José Ortega 'Manzanita', terwijl het dynamische duo Andy y Lucas de fair op zondag afsluit met hun spetterende show. Alle concerten vinden plaats in de gemeentelijke 'caseta' en de toegang is gratis, dus zorg ervoor dat je op tijd bent om een plekje te bemachtigen.

Maar de fair draait niet alleen om muziek. Ook cultuur en traditie spelen een belangrijke rol. Bezoekers kunnen uitkijken naar betoverende folklore shows die het rijke erfgoed van La Cala de Mijas tentoonstellen. Terwijl bezoekers zich onderdompelen in de lokale cultuur, kunnen ze ook genieten van een heerlijke variëteit aan traditionele gerechten, wat een smakelijke toevoeging is aan de hele ervaring.

Natuurlijk is een fair niet compleet zonder de traditionele kermisattracties. Van spannende ritjes tot klassieke spelletjes, de kermis biedt eindeloos vermaak voor alle leeftijden. Woensdagavond belooft bijzonder opwindend te worden, aangezien de festiviteiten om 19:30 uur van start gaan met een spectaculaire parade van reuzen en grote hoofden. Om het evenement gezinsvriendelijk te maken, zijn alle kermisattracties op woensdag tegen gereduceerde tarieven beschikbaar voor kinderen.

Voor degenen die liever overdag van de zon genieten, wordt de Plaza El Torreón van vrijdag tot zondag omgetoverd tot een dagelijkse feria. Dit gedeelte van de fair zal bezoekers verrassen met traditioneel entertainment en smakelijke gerechten. Op vrijdag vult de geur van een gratis paella om 13:00 uur de lucht, waarbij iedereen wordt uitgenodigd om van dit Spaanse lekkernij te genieten.

Veiligheid blijft een topprioriteit tijdens het evenement, en de vrijwilligers van Civil Protection zullen actief betrokken zijn bij het waarborgen van het welzijn van iedereen. Ze zullen identificatiearmbanden verstrekken aan kinderen en mensen die mogelijk risico lopen op desoriëntatie, wat ouders en verzorgers geruststelt.

Burgemeester Josele González van La Cala de Mijas uitte zijn enthousiasme over de aanstaande fair en benadrukte hoe het evenement in de loop der jaren is uitgegroeid tot een belangrijke toeristische attractie. Het trekt duizenden mensen, zowel inwoners als bezoekers, en belichaamt echt de geest van eenheid en viering.

Dus markeer je kalenders en maak je klaar om jezelf onder te dompelen in de levendige sfeer van de La Cala de Mijas Zomerfair. Van muziekliefhebbers tot fijnproevers en gezinnen, er is voor iedereen iets te beleven. Mis deze kans niet om blijvende herinneringen te creëren en het hart en de ziel van dit betoverende Andalusische stadje te ervaren. We zien je op de fair!
Meer Spanje nieuws, klik hier