Mëstiza: Spaans DJ-duo van Flamenco en Elektronische Klanken

Het Spaanse DJ-duo Mëstiza, bestaande uit Belah en Pitty Bernad, brengt een decennium aan gecombineerde muzikale expertise naar de industrie. Voorheen solo-opererend, bundelden ze in 2022 hun krachten om hun gezamenlijke liefde voor flamenco en elektronische muziek te verkennen.

Samensmelting van Individuele Reizen

Beide DJ's, elk met hun unieke achtergronden, herkenden al snel de perfecte synergie tussen hen, wat leidde tot het besluit om hun individuele paden te verenigen. Sinds dat cruciale moment heeft Mëstiza een buitengewone muzikale verkenning ondernomen, waarbij traditionele flamenco-elementen naadloos worden verweven met eigentijdse elektronische beats.

Harmonieuze Mix van Klanken

In hun sets creëert Mëstiza bedreven een harmonieuze mix van tijdloze flamenco-elementen, waarbij de gitaar, zang en palmeros samensmelten met moderne elektronische muziekgenres zoals techno, house en techno. Deze fusie van diverse muziekstijlen levert een onderscheidende luisterervaring op, die zowel traditionele als hedendaagse muziekliefhebbers aanspreekt.

Opmerkelijke Samenwerking: 'Mis Ojos'

Een opvallende mijlpaal in hun samenwerking was de release van 'Mis ojos' in 2023, een nummer waarin ze samenwerkten met de buitengewoon getalenteerde zangeres Chambao. Deze release staat als een testament voor de opmerkelijke vaardigheid van Mëstiza om de kloof te overbruggen tussen uiteenlopende muzikale werelden, waarbij een aangrijpende harmonie ontstaat tussen het rijke erfgoed van flamenco en de pulserende ritmes van elektronische klanken.

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto en meer info: https://mestiza.es