Malaga in Spanje behoort tot de top 100 steden wereldwijd met de beste lokale keuken

Malaga, een havenstad aan de zuidkust van Spanje, staat al lang bekend om zijn heerlijke lokale keuken. Sterker nog, het is onlangs gerangschikt in de top 100 steden wereldwijd voor de beste lokale keuken, volgens een enquête uitgevoerd door de wereldwijde reissite Big 7 Travel.

De enquête hield rekening met factoren zoals de kwaliteit en diversiteit van het eten, betaalbaarheid en beschikbaarheid van lokale specialiteiten. Malaga werd op de 77e plaats van de lijst geplaatst, waardoor het een van de topbestemmingen is voor fijnproevers over de hele wereld.

Een van de redenen waarom de keuken van Malaga zo hoog aangeschreven staat, is zijn rijke geschiedenis en diverse culturele invloeden. De stad is gevormd door verschillende beschavingen door de eeuwen heen, waaronder de Feniciërs, Grieken, Romeinen en Moren. Als gevolg hiervan combineert het eten in Malaga traditionele Andalusische smaken met invloeden uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Middellandse Zee.

Al met al is de opname van Malaga in de top 100 steden voor lokale keuken een getuigenis van het rijke culinaire erfgoed van de stad en de voortdurende inzet om heerlijk en divers voedsel te serveren aan bezoekers van over de hele wereld.

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) Foto: VIVAndalusia