Malaga Viert Wereld Toerisme Dag met Gratis Toegang tot 34 Musea en Bezienswaardigheden

Malaga, Spanje - 26 september 2023

In een poging om Wereld Toerisme Dag te vieren en het rijke culturele erfgoed van de provincie te promoten, zal Malaga op woensdag 27 september de deuren openen van 34 van zijn meest gekoesterde musea en bezienswaardigheden voor het publiek, en dat helemaal gratis. Dit spannende initiatief is een blijk van de toewijding van Malaga om zowel toeristen als de lokale bevolking uit te nodigen om de levendige geschiedenis en kunst van de stad te verkennen.

Malaga, vaak aangeduid als de "Poort naar de Costa del Sol," is al lange tijd een favoriete bestemming voor reizigers van over de hele wereld. Bekend om zijn prachtige stranden, historische architectuur en een culturele scene die elke grote Europese stad evenaart, blijft Malaga de harten veroveren van degenen die op bezoek komen.

Dit jaar, ter ere van Wereld Toerisme Dag, nemen 34 van de meest gerenommeerde culturele locaties in de provincie deel aan het evenement en bieden gratis toegang tot hun collecties en tentoonstellingen. Onder de must-visit locaties bevinden zich het Picasso Museum, CAC Málaga (Centrum voor Hedendaagse Kunst), Centre Pompidou, de kathedraal van Malaga en het fort Alcazaba.

Het Picasso Museum: Een parel van Malaga, het Picasso Museum toont het werk van de legendarische kunstenaar Pablo Picasso. Bezoekers krijgen de unieke kans om de vroege en minder bekende werken van Picasso te verkennen en inzicht te krijgen in de evolutie van zijn kunstenaarschap.

CAC Málaga (Centrum voor Hedendaagse Kunst): Voor degenen die moderne kunst waarderen, is CAC Málaga een hub van creativiteit. De wisselende tentoonstellingen tonen het werk van hedendaagse kunstenaars uit Spanje en daarbuiten, wat het een prikkelende en visueel stimulerende ervaring maakt.

Centre Pompidou: Gehuisvest in een opmerkelijke glazen kubus, is Centre Pompidou Malaga een afsplitsing van het iconische Franse instituut. Het biedt een diverse collectie moderne en hedendaagse kunst, waardoor het een must-visit is voor kunstliefhebbers.

De kathedraal van Malaga: Deze adembenemende kathedraal, ook wel bekend als La Manquita, is een meesterwerk van Renaissance- en barokarchitectuur. Bezoekers kunnen genieten van de ingewikkelde façade en het interieur verkennen, dat een getuigenis is van de rijke geschiedenis van de stad.

De Alcazaba: Voor geschiedenisfanaten is de Alcazaba een schatkamer van Moorse architectuur en geschiedenis. Dit oude fort biedt adembenemend uitzicht op de stad en de Middellandse Zee.

Dit zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden die op 27 september gratis toegankelijk zullen zijn voor het publiek. Bezoekers kunnen ook andere locaties verkennen, zoals het Carmen Thyssen Museum, het Automobile and Fashion Museum en het Interactive Music Museum, onder andere.

Dit initiatief viert niet alleen de culturele rijkdom van Malaga, maar moedigt ook de lokale bevolking en toeristen aan om de geschiedenis en artistieke erfgoed van de stad te verkennen. Het biedt een uitstekende gelegenheid voor gezinnen, kunstliefhebbers en geschiedenisfanaten om een dag van verkenning en ontdekking te beleven.

Wereld Toerisme Dag is een gelegenheid om het belang van toerisme en de rol ervan bij het bevorderen van wederzijds begrip en culturele uitwisseling tussen landen te benadrukken. De beslissing van Malaga om op deze dag zijn deuren voor de wereld te openen, getuigt van zijn toewijding aan de waarden van toerisme en zijn verlangen om zijn culturele rijkdom met een wereldwijd publiek te delen.

Dus markeer uw kalenders voor woensdag 27 september en doe mee aan de viering van Wereld Toerisme Dag in Malaga. Of u nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis of gewoon de schoonheid van deze betoverende stad, er is voor iedereen iets te genieten tijdens dit bijzondere evenement. Kom en ervaar de magie van de musea en bezienswaardigheden van Malaga, terwijl u tegelijkertijd de geest van toerisme en culturele waardering viert.

Meer Spanje nieuws, klik hier