Meteorologen voorspellen: Zomer 2023 in Spanje, veel warmer en natter dan gebruikelijk

Deze zomer zal de regenval vooral zwaar zijn in het oosten van Spanje, terwijl de eilanden te maken krijgen met verzengende hitte.

Terwijl meteorologen weerspatronen analyseren en voorspellingen maken voor de komende zomer, bereidt Spanje zich voor op een ongebruikelijk seizoen. Dit jaar zijn er al ongebruikelijke klimatologische omstandigheden waargenomen, waaronder tropische hitte in april en winterse stormen in juni. Nu blijkt uit de voorspellingen dat de zomer van 2023 zal zorgen voor verzengende temperaturen en meer neerslag, wat afwijkt van het gebruikelijke patroon. De Staatsmeteorologische Dienst (Aemet) verwacht dat het land, met name de Balearen en Canarische Eilanden, te maken krijgt met uitzonderlijk heet weer, terwijl de oostelijke regio's van Spanje mogelijk te maken krijgen met zware regenval.

Op basis van Del Campo's berekeningen is er een kans van 40% tot 50% op bovengemiddelde neerslag gedurende de zomermaanden. De regio's langs de Middellandse Zeekust en de Atlantische helling van Andalusië kunnen de meeste neerslag verwachten. Dit is opmerkelijk, gezien het feit dat de zomers doorgaans lagere neerslagniveaus kennen.

Naarmate de zomer nadert in Spanje, voorspellen meteorologen een ongebruikelijk weerspatroon voor 2023. Verzengende temperaturen worden verwacht in het hele land, waarbij de Balearen en Canarische Eilanden een verhoogde kans hebben op recordbrekende hitte. Bovendien wordt er meer neerslag voorspeld dan gebruikelijk, met name langs de Middellandse Zeekust en de Atlantische helling van Andalusië. Deze voorspellingen benadrukken het belang van voorbereiding en het nemen van de nodige voorzorgsmaatregelen om om te gaan met de verwachte weersomstandigheden.
Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) Foto door Pixabay
https://www.pexels.com/nl-nl/foto/brown-leafless-tree-op-sandy-soil-overdag-68661/