National Geographic heeft Córdoba uitgeroepen tot een van de mooiste regio's van Spanje

Córdoba is een prachtige stad gelegen in de regio Andalusië, in het zuiden van Spanje. Het is een stad met een rijke geschiedenis, waarvan de erfenis vandaag de dag nog steeds te zien is in de vele monumenten en gebouwen die er te vinden zijn. Het is dan ook geen wonder dat National Geographic deze stad heeft uitgeroepen tot een van de mooiste regio's van Spanje en onlangs een artikel heeft geschreven over de stad.

Córdoba is vooral bekend om zijn vier werelderfgoedmonumenten, die elk een belangrijk onderdeel zijn van de rijke geschiedenis van de stad. De Mezquita is de bekendste van deze monumenten. Het is een voormalige moskee die in de 16e eeuw is omgebouwd tot een kathedraal. Het is een adembenemend gebouw met zijn prachtige zuilenhal, gewelfde plafonds en schitterende mozaïeken. Het is echt een must-see als je Córdoba bezoekt.

Naast de Mezquita zijn er nog drie andere werelderfgoedmonumenten in Córdoba: het Alcázar de los Reyes Cristianos, de Romeinse brug en de historische binnenstad. Het Alcázar de los Reyes Cristianos was ooit het paleis van de christelijke koningen en is nu een museum. De Romeinse brug, die over de rivier Guadalquivir loopt, is meer dan 2000 jaar oud en is nog steeds een belangrijke verkeersader in de stad. De historische binnenstad van Córdoba is ook een bezoek waard, met zijn smalle straatjes en charmante pleinen.

Maar er is meer te zien en te doen in Córdoba dan alleen de werelderfgoedmonumenten. De stad staat bekend om zijn flamenco en er zijn tal van plekken waar je deze traditionele dans kunt ervaren. Ook de culinaire scene is de moeite waard. De stad staat bekend om zijn tapasbars en lokale specialiteiten zoals salmorejo, een heerlijke koude soep.

Een van de beste manieren om de stad te verkennen is te voet. Wandel door de smalle straatjes van de historische binnenstad en geniet van de prachtige architectuur en het rijke culturele erfgoed van de stad. Breng ook een bezoek aan de Joodse wijk, waar je kunt dwalen door de kronkelende straatjes en het beroemde Plaza del Potro kunt bezoeken.