Nieuwe trekpleister voor Ronda

Ronda, een populaire toeristenstad die zich op slechts een uur landinwaarts van de Costa del Sol bevindt, gaat haar aantrekkingskracht vergroten met een spannende nieuwe attractie. Het gemeentehuis van Ronda is begonnen met de werkzaamheden aan een spectaculaire kloofwandeling van €1,5 miljoen, die naar verwachting een van de belangrijkste trekpleisters van de stad zal worden.

Het ambitieuze project, bekend als de Camino del Desfiladero del Tajo, zal in twee fasen worden uitgevoerd. De eerste fase richt zich op de opknapbeurt van een bestaande route, die begint bij het oude Casa Manolillo en zich een weg baant naar de voet van de beroemde "nieuwe brug". Dit deel van de wandeling biedt bezoekers een fascinerend perspectief vanuit de diepte, terwijl ze door de ruige schoonheid van de kloof lopen.

In de volgende fase is het plan van de gemeenteraad van Ronda om een opmerkelijke voetbrug te installeren aan de voet van de kloof van de Guadalevín-rivier. Deze voetbrug, die ongeveer 250 meter lang is, zal ongeveer drie meter boven het waterpeil hangen. De gerenommeerde architect achter het beroemde toeristische attractie Caminito del Rey in de provincie Malaga, Luis Machuca, is belast met het ontwerp van deze prachtige toevoeging.

De volledige route van de Camino del Desfiladero del Tajo begint bij het gebied Campillo, daalt af langs het gerestaureerde pad La Albacara, leidt naar Casa Manolillo en bereikt uiteindelijk de voet van de voetbrug. Vanaf daar kunnen bezoekers hun reis voortzetten langs de linkerkant van de kloof, onder zowel de "nieuwe brug" als de "oude brug" door, totdat ze tevoorschijn komen bij de brug van Curtidurías. De wandeling eindigt bij de hermitage van San Miguel, waar bezoekers kunnen genieten van een uitgebreide verkenning van de natuurlijke en architectonische wonderen van het gebied.

Burgemeester María de la Paz Fernández en wethouder Concha Muñoz hebben onlangs op 2 mei de bouwplaats bezocht. Het project, versterkt met een investering van bijna €400.000 van de Junta de Andalucía, zal naar verwachting binnen een tijdsbestek van drie maanden worden voltooid, aldus Muñoz.

Zodra het voltooid is, belooft de nieuwe kloofwandeling in Ronda bezoekers te betoveren met adembenemende uitzichten en een opmerkelijke technische prestatie. Met zijn strategische ligging en het ontwerp van de gerenommeerde architect Luis Machuca, zal het nieuwste project van Ronda een must-visit attractie worden, die de levendige toerismelandschap van de stad verder verrijkt.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto (c) Ayutamiente Ronda