Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

NIEUWE TREKPLEISTER VOOR RONDA

Ronda, een populaire toeristenstad die zich op slechts een uur landinwaarts van de Costa del Sol bevindt, gaat haar aantrekkingskracht vergroten met een spannende nieuwe attractie. Het gemeentehuis van Ronda is begonnen met de werkzaamheden aan een spectaculaire kloofwandeling van €1,5 miljoen, die naar verwachting een van de belangrijkste trekpleisters van de stad zal worden.

Het ambitieuze project, bekend als de Camino del Desfiladero del Tajo, zal in twee fasen worden uitgevoerd. De eerste fase richt zich op de opknapbeurt van een bestaande route, die begint bij het oude Casa Manolillo en zich een weg baant naar de voet van de beroemde "nieuwe brug". Dit deel van de wandeling biedt bezoekers een fascinerend perspectief vanuit de diepte, terwijl ze door de ruige schoonheid van de kloof lopen.

In de volgende fase is het plan van de gemeenteraad van Ronda om een opmerkelijke voetbrug te installeren aan de voet van de kloof van de Guadalevín-rivier. Deze voetbrug, die ongeveer 250 meter lang is, zal ongeveer drie meter boven het waterpeil hangen. De gerenommeerde architect achter het beroemde toeristische attractie Caminito del Rey in de provincie Malaga, Luis Machuca, is belast met het ontwerp van deze prachtige toevoeging.

De volledige route van de Camino del Desfiladero del Tajo begint bij het gebied Campillo, daalt af langs het gerestaureerde pad La Albacara, leidt naar Casa Manolillo en bereikt uiteindelijk de voet van de voetbrug. Vanaf daar kunnen bezoekers hun reis voortzetten langs de linkerkant van de kloof, onder zowel de "nieuwe brug" als de "oude brug" door, totdat ze tevoorschijn komen bij de brug van Curtidurías. De wandeling eindigt bij de hermitage van San Miguel, waar bezoekers kunnen genieten van een uitgebreide verkenning van de natuurlijke en architectonische wonderen van het gebied.

Burgemeester María de la Paz Fernández en wethouder Concha Muñoz hebben onlangs op 2 mei de bouwplaats bezocht. Het project, versterkt met een investering van bijna €400.000 van de Junta de Andalucía, zal naar verwachting binnen een tijdsbestek van drie maanden worden voltooid, aldus Muñoz.

Zodra het voltooid is, belooft de nieuwe kloofwandeling in Ronda bezoekers te betoveren met adembenemende uitzichten en een opmerkelijke technische prestatie. Met zijn strategische ligging en het ontwerp van de gerenommeerde architect Luis Machuca, zal het nieuwste project van Ronda een must-visit attractie worden, die de levendige toerismelandschap van de stad verder verrijkt.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto (c) Ayutamiente Ronda 

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram