Oktoberfest Vieringen in Spanje: Een Vleugje Beieren in het Hart van het Iberisch Schiereiland

Oktoberfest, een van 's werelds grootste en meest gerenommeerde bierfestivals, is een iconische viering van de Beierse cultuur en een hartelijke verwelkoming van het herfstseizoen. Traditioneel gehouden in de Zuid-Duitse stad München, heeft dit levendige evenement grenzen overschreden en wordt het nu gevierd in verschillende delen van de wereld, waaronder Spanje. In Spanje kunt u zich onderdompelen in de feestelijke sfeer van Oktoberfest, met Málaga en Sevilla als twee belangrijke locaties om het Beierse spektakel te ervaren.

De Oorsprong van Oktoberfest

De wortels van Oktoberfest gaan terug tot 1810, toen het oorspronkelijk werd georganiseerd om het huwelijk van kroonprins Ludwig van Beieren met prinses Therese van Saksen-Hildburghausen te herdenken. Het festival vond plaats in de open velden buiten de stadspoorten van München, en de hele bevolking van München was uitgenodigd om deel te nemen aan de festiviteiten. Het evenement was zo'n overweldigend succes dat werd besloten om het tot een jaarlijkse traditie te maken, wat de geboorte gaf aan het geliefde Oktoberfest zoals we dat vandaag kennen.

De Oktoberfest Ervaring

In de loop der tijd is Oktoberfest uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd evenement, dat bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Het hart van het festival bevindt zich in de uitgestrekte bierententen, die elk een andere Beierse brouwerij vertegenwoordigen. Deze tenten bieden een authentieke Beierse sfeer, compleet met lange houten tafels, stevig Duits eten en, natuurlijk, overvloedige hoeveelheden bier.

Traditionele Beierse muziek vult de lucht, met levendige bands die het publiek vermaken. Van klassieke polka's tot levendige volksdansen draagt de muziek bij aan de levendige ambiance van het festival. Feestgangers kunnen ook genieten van een verscheidenheid aan traditionele Beierse gerechten, zoals pretzels, worstjes, zuurkool en schnitzel.

Niet te missen zijn de optochten die zich een weg banen door het festivalterrein. Deze processies worden gekenmerkt door kleurrijke praalwagens, traditionele kostuums en tal van vrolijke deelnemers, die een ware smaak van de Beierse cultuur bieden.

Oktoberfest in Spanje

Hoewel München het epicentrum van de Oktoberfest-vieringen blijft, hoeft u niet langer naar Duitsland te reizen om van dit fantastische festival te genieten. In Spanje komt de Oktoberfest-sfeer tot leven in Málaga en Sevilla.

Málaga organiseert haar Oktoberfest-viering bij Pier 1 van de cruiseterminal, waar u van 6 oktober tot 15 oktober kunt genieten van een authentieke Beierse ervaring. De festiviteiten lopen van 18.00 uur tot middernacht op weekdagen en van 13.00 uur tot middernacht in het weekend. Deze locatie aan zee biedt een unieke achtergrond voor het festival.

Sevilla sluit zich aan bij de festiviteiten met haar Oktoberfest-viering op de Vega de Triana-locatie, gelegen in Parque Vega de Coria, van 26 oktober tot 12 november. Net als in Málaga vinden de evenementen plaats van 18.00 uur tot middernacht op weekdagen en van 13.00 uur tot middernacht in het weekend. Sevilla's Oktoberfest brengt een vleugje Beieren naar het hart van Andalusië.


Oktoberfest is niet zomaar een bierfestival; het is een viering van de Beierse cultuur, muziek en keuken die de harten van mensen over de hele wereld heeft veroverd. Met de uitbreiding naar locaties zoals Málaga en Sevilla in Spanje kunt u nu de essentie van Oktoberfest ervaren zonder het Iberisch Schiereiland te verlaten. Dus, hef uw bierpul, geniet van traditioneel Duits eten en dompel uzelf onder in de feestelijke sfeer van Oktoberfest, hier in Spanje. Prost!
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto & tickets (c): www.forumsevilla.com