Ontdek de Circulaire Wandelroute van Lobres: Een Mix van Natuur en Archeologie

Het stadhuis van Salobreña heeft onlangs een spannende nieuwe wandelroute gepresenteerd, genaamd de "Lobres gran circular". Deze route belooft een boeiende mix van archeologie en natuur en biedt een unieke ervaring voor liefhebbers van outdooractiviteiten. Met een afstand van 14 kilometer voert de circulaire route je door de schilderachtige bergen achter Lobres, verdeeld in vier afzonderlijke delen die ook apart kunnen worden verkend, afhankelijk van je voorkeuren en fysieke capaciteiten.

Het eerste deel van de route leidt je langs de rivier naar de Cueva del Capitán, een archeologische vindplaats met intrigerende sporen van prehistorische bewoning. Dompel jezelf onder in de historische betekenis van het gebied terwijl je aanwijzingen ontdekt van de vroege menselijke aanwezigheid.

Het tweede deel brengt je naar een mirador, een uitkijkpunt waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht op El Tajo de los Vados, de indrukwekkende Río Guadalfeo-kloof. Neem even de tijd om te genieten van de adembenemende natuurlijke schoonheid en de grootsheid van het omringende landschap te waarderen.

Vervolgens brengt het derde deel van de route je langs bergpaden naar het betoverende gebied van Los Palmares. Terwijl je de paden volgt, geniet je van de serene natuur en maak je kennis met de diverse flora en fauna die in deze regio floreren.

Het laatste deel van de route begeleidt je terug naar beneden en biedt spectaculaire uitzichten op Salobreña, Lobres en de vega - een weelderige landbouwvlakte - die zich voor je uitstrekt. Laat je betoveren door het adembenemende landschap terwijl je afdaalt en creëer herinneringen die lang na het einde van de wandeling blijven hangen.

Ángela Rodríguez, de wethouder voor Milieu, benadrukt dat deze route meer is dan alleen een wandeling door een prachtige natuurlijke omgeving. Het onthult ook archeologische overblijfselen uit de kustneolithische periode en de Algar-cultuur, waardoor waardevolle inzichten worden geboden in de geschiedenis van de regio. Om de ervaring te verbeteren, zijn er informatieve borden geplaatst bij elk deel van de route, die details bieden over het rijke historische erfgoed van het gebied, evenals de diverse planten- en dierenwereld.

Ga op ontdekkingstocht op de Circulaire Wandelroute van Lobres en dompel jezelf onder in de betoverende mix van natuur en archeologie. Of je nu één deel wilt verkennen of de volledige 14 kilometer wilt overwinnen, deze route belooft een onvergetelijke reis door het hart van de schilderachtige bergen van Lobres.
Meer Spanje nieuws, klik hier

Foto door Dilek Karakoc: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/natuur-water-rivier-rock-15245321/