Ontdek de Top Vijf Binnenlandse Stranden en Natuurlijke Zwembaden in Andalusië voor een Verfrissende Zomervakantie

Terwijl de zomerse hitte in Spanje toeneemt, zoeken velen verlichting van de brandende temperaturen. Hoewel de kustgebieden populaire keuzes zijn, biedt Andalusië een divers scala aan binnenlandse stranden en natuurlijke zwembaden die perfect zijn voor een verfrissende daguitstap met het gezin. Laten we de top vijf bestemmingen in deze regio verkennen, elk met natuurlijke charme en adembenemende omgevingen weg van de bekende kustlijnen.

La Poza de los Patos, Nerja (Provincie Malaga)

Verscholen in het Natuurpark Sierras de Tejada in Nerja ligt La Poza de los Patos, een reeks natuurlijke zwembaden gevormd door de Chillar-rivier. Om deze afgelegen plek te bereiken, maak je een schilderachtige wandeling van 6 kilometer langs de rivier. Tijdens de zomermaanden is de waterstroom meestal rustig, waardoor het toegankelijk is voor gezinnen met kinderen, mits ze geschikt schoeisel dragen.

Baños de la Hedionda, Casares (Provincie Malaga)

Gelegen in Casares, stammen de Baños de la Hedionda uit de tijd van het Romeinse Rijk. Naast verfrissend te zijn, wordt aan deze wateren genezende eigenschappen toegeschreven. Met een gemiddelde temperatuur van 18°C bieden ze de perfecte verlichting van de zomerse hitte. Avontuurlijke bezoekers kunnen de nabijgelegen Manilva-rivier verkennen, waar een 15e-eeuws aquaduct, Romeinse zwembaden en irrigatiekanalen te vinden zijn.

Embalse de Iznájar (Provincie Cordoba)

Het Embalse de Iznájar, ook wel het "Grote Meer van Andalusië" genoemd, is een uitgestrekt stuwmeer gevormd door de Genil-rivier. Met een indrukwekkend oppervlakte van 981 Hm3 biedt dit meer volop mogelijkheden voor watersporten zoals kajakken, zeilen en waterfietsen. Bezoekers kunnen ook ontspannen wandelingen maken langs de oever. In de omgeving zijn er hutten, hostels en campings voor degenen die een meerdaagse natuuruitje willen.

Área Recreativa de Arroyomolinos, Zahara de la Sierra (Provincie Cadiz)

Gelegen in het noordelijke deel van de provincie Cadiz, nabij Zahara de la Sierra, ligt La Playita. Dit bekende binnenlandse strand is gevormd door de rivier Arroyo de los Molinos en ligt op slechts 300 meter afstand van de beroemde Cueva del Susto. Gezinnen kunnen hier genieten van een zomerdag compleet met gehuurde parasols en ligstoelen. Het gebied biedt ook een restaurant, strandbar, tokkelbanen en een avonturenpark voor extra entertainment.

San Nicolás del Puerto (Provincie Sevilla)

Gelegen in het Natuurpark Sierra Norte in Sevilla, biedt San Nicolás del Puerto een rustig natuurlijk zwembad gecreëerd door de Rivera del Huéznar-rivier. Dit gezinsvriendelijke gebied heeft zelfs een strandbar, waardoor het een complete daguitstap is. Voor de avontuurlijk ingestelden leidt een wandeling van twee kilometer naar extra natuurlijke zwembaden en watervallen, perfect om te verkennen.

Ontsnap aan de drukte aan de kust en omarm de natuurlijke wonderen van de binnenlandse stranden en zwembaden van Andalusië deze zomer. Deze verborgen juweeltjes bieden een verfrissend alternatief om de hitte te verslaan en je onder te dompelen in de prachtige landschappen van de regio.
Foto: Nerja,  La Poza de los Pato (c) www.malaga.es

Meer Spanje nieuws, klik hier