Op 26 april 2023 ontving actrice Meryl Streep de 'Prinses van Asturië-prijs' voor de Kunsten in Spanje

Op 26 april 2023 ontving actrice Meryl Streep de 'Prinses van Asturië-prijs' voor de Kunsten in Spanje. De ceremonie vond plaats in het Teatro Campoamor in Oviedo en werd bijgewoond door leden van het Spaanse koningshuis en andere belangrijke persoonlijkheden uit de culturele wereld.

Streep, een van de meest gerespecteerde actrices ter wereld, werd geprezen voor haar uitzonderlijke bijdrage aan de filmindustrie en haar vermogen om verschillende personages te portretteren met verfijning en emotionele diepgang. Tijdens haar carrière heeft ze verschillende prijzen gewonnen, waaronder drie Academy Awards, en wordt ze algemeen beschouwd als een van de grootste actrices aller tijden.

De 'Prinses van Asturië-prijs' is een prestigieuze Spaanse prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan personen of organisaties die opmerkelijke prestaties hebben geleverd op het gebied van wetenschap, kunst, sport en humanitaire acties. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1981 en is genoemd naar Prinses Leonor van Asturië, de dochter van de huidige koning en koningin van Spanje.
Meer Spanje Nieuws klik hier


(c) Foto: Door Montclair Film - https://www.flickr.com/photos/montclairfilmfest/46091665232/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=78834854