Ricard Camarena is de eerste Spaanse Chef Ambassadeur van illycaffè.

Ricard Camarena en illycaffè, de wereldleider in duurzame koffie van hoge kwaliteit, kondigen de toevoeging aan van de chef-kok met twee Michelin-sterren en een Groene Ster, die dit jaar voor het eerst is opgenomen in de lijst van de 100 beste restaurants ter wereld, aan het rooster van het illy Chef Ambassador-project, het initiatief gewijd aan liefhebbers van koffie en lekker eten waarvoor Camarena de eerste Spaanse ambassadeur van het merk wordt. 

Dankzij de uitvinding van de Personal Blender (het door illy gepatenteerde apparaat waarvan het prototype werd geïntroduceerd op het Koffiepaviljoen van de Expo van Milaan in 2015) en de steun van de University of Coffee, krijgt chef-kok Camarena de kans om de ingrediënten waaruit de illy melange bestaat - 9 van de beste single-origin Arabica variëteiten - te combineren om zijn eigen persoonlijke brouwsel te creëren, een unieke melange die illy's waarden van duurzaamheid en de hoogste kwaliteit weerspiegelt. Elk van de Michelin-sterrenchefs die bij het project betrokken zijn, zal zijn eigen koffie "op maat" creëren. 

In navolging van Niko Romito, Viki Geunes, Antonia Klugmann, Ciccio Sultano, Rupert Blease, Massimo Bottura, Andrea Berton en andere kopstukken uit de internationale culinaire wereld, zal Ricard Camarena op zijn beurt deze ingrediënten in verschillende hoeveelheden en verhoudingen combineren, om zo een balans te bereiken die zijn eigen stijl en persoonlijke zintuiglijke, smaak- en aromavoorkeuren het beste weerspiegelt. 

Als elke grote chef-kok een geweldig menu heeft, dan heeft hij dankzij illy nu ook zijn eigen koffie op maat die het beste past bij zijn persoonlijke kookstijl: het eindproduct zal beschikbaar worden gesteld als een unieke ervaring die het degustatiemenu van zijn vijf restaurants in Valencia afsluit - Ricard Camarena Restaurant, Canalla Bistro, Central Bar, BAR X y HABITUAL. 

Duurzaamheid en topkwaliteit verenigen de keuken van Ricard Camarena en illycaffè. Deze waarden maken deel uit van het DNA van het koffiebedrijf uit Triëst, wiens missie om liefhebbers van het goede en het mooie te verblijden met de beste duurzame koffie die de natuur kan bieden, begint met een grondige kennis van en respect voor grondstoffen. 

"We zijn verheugd om onze samenwerking met Ricard Camarena aan te kondigen, een Spaanse chef-kok die toegewijd is aan zijn land en grondstoffen, en met wie we een constante zoektocht naar perfectie delen", zegt Cristina Scocchia, CEO van illycaffè. "Dit partnerschap komt voort uit onze gedeelde waarden van uitmuntendheid, die we onze klanten willen bieden, zowel wanneer ze genieten van een geweldige koffie als wanneer ze aan tafel zitten, voor een onberispelijke ervaring die streeft naar absolute kwaliteit". 

"We hebben deze samenwerking met illycaffè ondertekend omdat we waarden delen zoals de constante zoektocht naar duurzaamheid, een goede relatie met onze leveranciers en uitmuntendheid in de grondstoffen die we gebruiken. Ik ben erg enthousiast over het feit dat ik mijn eigen koffiemelange kan samenstellen, omdat ik graag vanaf het begin deelneem aan projecten. We hebben altijd veel belang gehecht aan koffie in onze restaurants en we willen dat het de ideale aanvulling wordt op onze keuken. Ik ben vereerd om deze belangrijke samenwerking met illycaffè aan te gaan" zegt Chef Ricard Camarena. 

Het illy Chef Ambassador project, gelanceerd in 2017, heeft als doel om fine dining professionals te betrekken met wie illycaffè de waarden van duurzaamheid en de hoogste kwaliteit deelt: duurzame chef-koks, bekroond met de Green Star door de Michelingids, en illy's Masters of Excellence, de grote chef-koks met een Michelin-ster. 

Voor meer informatie over het illy Chef Ambassador project, zie:

https://www.illy.com/chefambassador

Meer Spanje nieuws, klik hier