Rivieren in Andalusië perfect voor zomerbezoeken en zwemmen

Terwijl de zomerhitte zich over Andalusië verspreidt, biedt de regio niet alleen prachtige stranden, maar ook verborgen pareltjes midden in de natuur - een verzameling prachtige rivieren die de perfecte gelegenheid bieden voor een verfrissende duik en om af te koelen. Of je nu op zoek bent naar rust of avontuur, deze top tien rivieren in Andalusië zullen zeker aan je zomerse verlangens voldoen.

 1. Guadalquivir Rivier (Córdoba): Stromend door het hart van Andalusië, is de Guadalquivir Rivier de langste en meest iconische waterweg van de regio. Terwijl het voornaamste doel ervan is om water te leveren voor de landbouw en transport te bieden, biedt het ook verschillende schilderachtige plekken om te zwemmen en recreatieve activiteiten te ondernemen. Neem een duik in het kristalheldere water bij Córdoba of verken de rivieroever in Sevilla voor een onvergetelijke ervaring.

 2. Genil Rivier (Granada): Ontspringend in de Sierra Nevada-bergen, kronkelt de Genil Rivier door pittoreske landschappen voordat het samenvloeit met de Guadalquivir Rivier. Met zijn heldere water en weelderige omgeving biedt het talloze zwemplekken, met name in de buurt van Granada. Laat je onderdompelen in de natuurlijke schoonheid terwijl je geniet van een ontspannende zwempartij.

 3. Cabra Rivier (Córdoba): Verscholen in de gemeente Cabra, in de provincie Córdoba, wordt de Cabra Rivier omringd door een majestueus natuurlijk landschap. Met zijn kristalheldere water en schilderachtige omgeving biedt deze rivier een...

 4. La Miel Rivier (Cádiz): Genesteld binnen het natuurpark Los Alcornocales, biedt de La Miel Rivier verschillende zwembaden en een waterval die dezelfde naam draagt. Met een hoogteverschil van vijf meter biedt deze locatie een idyllische plek om te ontspannen en jezelf te verfrissen te midden van de rust van de natuur.

 5. Guarrizas Rivier en La Cimbarra Waterval (Jaén): Beschouwd als een natuurlijk monument door de Junta de Andalucía, bevinden de Guarrizas Rivier en de La Cimbarra waterval zich 2 km ten zuiden van Aldeaquemada in het noorden van de provincie Jaén. Deze immense waterval, gevormd door een zijrivier van de Guarrizas Rivier, is een ideale bestemming voor wandelen, je onderdompelen in de natuur en afkoelen in het uitnodigende water, allemaal omgeven door adembenemende landschappen.

 6. Charco de la Pringue (Jaén): Gelegen in het natuurpark Sierras de Cazorla, Segura y Las Villas, is Charco de la Pringue een natuurlijk zwembad dat is ontstaan in de oude bedding van de Guadalquivir Rivier. In de nabijgelegen recreatieve ruimte vind je een strandbar en barbecueplek. Deze opmerkelijke locatie biedt een uitstekende optie voor ontspanning en een verfrissende duik te midden van een indrukwekkende natuurlijke omgeving.

 7. Guadalete Rivier (Cadiz): De Guadalete Rivier meandert door de provincie Cadiz en biedt idyllische omgevingen en pittoreske steden langs zijn oevers. Ga naar het dorp Arcos de la Frontera, waar je kunt zwemmen op aangewezen gebieden en kunt genieten van de rust van deze charmante rivierlocatie.

 8. Guadiana Rivier (Huelva): De Guadiana Rivier vormt een deel van de grens tussen Spanje en Portugal en biedt indrukwekkende landschappen en overvloedige natuurlijke schoonheid. Verken het pittoreske stadje Alcoutim in Huelva, waar je jezelf kunt trakteren op een verfrissende duik terwijl je geniet van het prachtige uitzicht dat beide landen omvat.

 9. Río Verde (Granada): Gelegen in de provincie Granada, is de Río Verde een verborgen juweeltje dat bekend staat om zijn smaragdgroene water en adembenemende watervallen. Maak een wandeling door de weelderige valleien van de regio Alpujarra en beloon jezelf met een verfrissende duik in deze ongerepte rivier.

 10. Guadalmina Rivier (Málaga): Een uitstekende keuze voor wandel- en canyoningliefhebbers, de Guadalmina Rivier ligt tussen San Pedro en Estepona. De ravijnen die door deze rivier zijn gevormd, herbergen verschillende uitnodigende zwembaden, waardoor het onmogelijk is om niet een duik te nemen. De route vanaf het stadje Benahavís duurt meestal ongeveer twee uur.

 11. Río Chillar (Málaga): Gelegen nabij Nerja aan de Costa del Sol, biedt de Río Chillar een unieke mogelijkheid voor riviertrekking. Waad door het verfrissende water terwijl je zijn kronkelende loop volgt, langs indrukwekkende rotsformaties en genietend van de schaduw van de omringende bomen.

 12. Genal Rivier (Málaga): Voor een heerlijk familie-uitje is de Genal Rivier in de gemeente Jubrique een uitstekende keuze. Beginnend bij Charco de San Juan, naast het restaurant Camping El Genal in de Genal Vallei, leidt deze eenvoudige wandeling langs de rivier je naar verschillende zwembaden met verschillende dieptes, perfect voor verfrissende duiken. De aanwezigheid van zowel natuurlijke als kunstmatige watervallen zorgt ervoor dat zowel jong als oud worden betoverd door hun charme.

 13. Huéznar Rivier en Watervallen (Sevilla): In 2001 uitgeroepen tot een natuurlijk monument, bevinden de Huéznar Rivier en de bijbehorende watervallen zich op 2 km van San Nicolás del Puerto, in Sevilla. Gekarakteriseerd door hun kristalheldere water, weelderige vegetatie en diepe poelen, bieden deze natuurlijke wonderen een rustige ontsnapping van...

 14. Río Trevelez (Granada): Voor degenen die op zoek zijn naar een meer avontuurlijke ervaring, is de Río Trevelez in de regio Alpujarra een ideale keuze. Deze bergachtige rivier is perfect voor canyoning, met zijn cascaderende watervallen en natuurlijke zwembaden die een opwindende en verfrissende ervaring bieden.

 15. Dílar Rivier en Waterval (Granada): Een aangename route langs de rivier eindigt ongeveer 6 km van het recreatiegebied van de Dílar Rivier. Deze eenvoudige wandeling leidt je naar verschillende zwembaden en aangewezen gebieden waar je kunt genieten van het landschap, kunt uitrusten en de natuurlijke schoonheid om je heen kunt waarderen.

 16. Río Borosa (Jaén): Gelegen binnen het natuurpark Sierras de Cazorla, Segura y Las Villas, toont de Río Borosa adembenemende landschappen en kristalhelder water. Maak een wandeling over een wandelpad dat de loop van de rivier volgt, waardoor je kunt baden in uitnodigende zwembaden en kunt genieten van het prachtige landschap.

 17. Río Alhama (Granada): Stromend door de provincie Jaén, biedt de Río Alhama een vredige omgeving om te ontspannen en te genieten. Verken de stad Alhama de Granada, bekend om zijn natuurlijke warmwaterbronnen, en verfris jezelf in de rustige stroming van de rivier.

Terwijl Andalusië een ongelooflijke kustlijn heeft, bieden deze rivieren een alternatieve manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio en verlichting te vinden van de zomerse hitte. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen of een avontuurlijke wateractiviteit, deze top tien rivieren in Andalusië wachten erop om ontdekt te worden. Dus pak je handdoek, neem je zonnebrandcrème mee en ga op een onvergetelijke reis om de verborgen waterrijke schatten van deze betoverende regio te ontdekken.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto:  Cazorla, Segura y Las Villas Natural Park (c) www.andalucia.org