Skyrunning komt naar de Costa del Sol: De slopende Calamorro-bergwedstrijd vindt dit weekend plaats in Benalmádena, Spanje.

Skyrunning, een slopende sport waarbij men op grote hoogte rent over moeilijk bergterrein, vindt dit weekend plaats in het stadje Benalmadena aan de Costa del Sol in Spanje. De wedstrijd, genaamd de Calamorro-bergwedstrijd, zal atleten van over de hele wereld tegen elkaar laten strijden om te zien wie de berg het snelst kan beklimmen.

De Calamorro-berg bevindt zich in het Sierra de Mijas-gebergte en wordt beschouwd als een van de moeilijkste beklimmingen in het gebied. De race begint aan de voet van de berg en neemt de atleten mee op een reis die hun uithoudingsvermogen en kracht zal testen, terwijl ze steile hellingen beklimmen en lastig rotsachtig terrein navigeren.

Het parcours van de Calamorro-bergwedstrijd is ongeveer 15 kilometer lang en brengt hardlopers naar een hoogte van ongeveer 800 meter boven zeeniveau. Onderweg moeten hardlopers door rotsachtige paden, steile hellingen en smalle paden navigeren die hun balans en behendigheid zullen testen.

De race maakt deel uit van de Skyrunner World Series, een verzameling van races die over de hele wereld plaatsvinden en enkele van de beste skyrunners in de sport aantrekken. De serie bevat enkele van de meest iconische races in de sport, zoals de Zegama-Aizkorri-bergmarathon in Spanje en de Mont Blanc-marathon in Frankrijk.

Skyrunning wordt de laatste jaren steeds populairder, met steeds meer atleten die de sport oppakken. De sport wordt beschouwd als een van de zwaarste duursporten die er zijn, omdat het van atleten niet alleen grote fysieke kracht vereist, maar ook mentale veerkracht en het vermogen om pijn en uitputting te doorstaan.

De Calamorro-bergwedstrijd vindt dit weekend plaats en zal naar verwachting honderden atleten van over de hele wereld aantrekken. Het zal zeker een slopende en uitdagende gebeurtenis zijn die zelfs de meest ervaren skyrunners op de proef zal stellen.
Meer Spanje nieuws, klik hier

Foto door Orest Sv: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/foto-van-persoon-die-op-onverharde-weg-loopt-1821694/