Zomer in Granada, Spanje staat bekend om kleurrijke 'fiestas', 'ferias' en 'romerias'

Verscholen in het hart van Spanje ligt de betoverende stad Granada, beroemd om haar rijke geschiedenis, prachtige architectuur en warme mediterrane klimaat. Maar wanneer het zomerseizoen aanbreekt, komt Granada tot leven met een explosie van kleur, muziek en uitbundige vieringen die bekend staan als "fiestas," "ferias," en "romerias." Hoewel deze traditionele festivals al een lust voor het oog zijn, zijn er enkele met een ongewone twist die een extra dosis opwinding en intrige toevoegen aan de zomerfestiviteiten van Granada.

El Cascamorras
6-9 september

Een van de meest excentrieke evenementen op de zomerse kalender van Granada is het gerenommeerde festival van El Cascamorras. Oorspronkelijk afkomstig uit de stad Baza, vindt dit feest plaats op 6-9 september en omvat het een levendige achtervolging tussen de steden Baza en Guadix. Het hoogtepunt van het festival is wanneer de "Cascamorras," een aangewezen figuur bedekt met kleurrijke verf, probeert de kerk van Guadix te bereiken zonder "vies" te worden. De inwoners van Baza, gewapend met emmers verf, water en zelfs modder, doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat hij niet slaagt in zijn missie. Het spektakel is een visueel feest en getuigt van de speelse aard van de lokale bevolking van Granada.

Festival Internacional de Musica y Danza de Granada
21 juni - 19 juli

Hoewel niet per se ongewoon, verdient het Festival Internacional de Musica y Danza de Granada vermelding vanwege zijn adembenemende optredens waarin traditionele en eigentijdse kunstvormen samensmelten. Elk jaar in juni verandert de stad in een podium voor internationaal geprezen musici, dansers en theatergroepen die samenkomen om betoverende spektakels te creëren. Van klassieke concerten in het Alhambra-paleis tot flamencovoorstellingen in historische binnenplaatsen, dit festival viert de diversiteit van artistieke expressie en is een must-visit voor cultuurliefhebbers.

De zomerfestivals van Granada zijn een getuigenis van het rijke culturele erfgoed van de stad en de aanstekelijke spirit van haar inwoners. Hoewel de traditionele fiestas, ferias en romerias al betoverend zijn, is het juist de ongewone twists die sommige van deze vieringen extra bijzonder maken. De zomerfestiviteiten van Granada bieden een unieke mix van traditie, creativiteit en opwinding. Het verkennen van deze ongewone festivals stelt bezoekers in staat zich onder te dompelen in het kleurrijke weefsel van Granada's culturele scene, met blijvende herinneringen en een diepe waardering voor de betoverende geest van de stad.

Meer Spanje nieuws, klik hier

foto (c) Cascamorras Baza www.bazaturismo.com