Zomertickets voor 's werelds gevaarlijkste pad 'Caminito del Rey' in Malaga, nu beschikbaar

De Caminito del Rey, gelegen in de provincie Malaga in Zuid-Spanje, is een wereldberoemd wandelpad dat zich langs een smalle kloof slingert, op een hoogte van 100 meter boven de grond. Het pad, dat meer dan een decennium gesloten was vanwege veiligheidsproblemen, heropende in 2015 na uitgebreide renovaties.

Vaak aangeduid als het "gevaarlijkste pad ter wereld", trekt de Caminito del Rey jaarlijks duizenden bezoekers die komen om te genieten van het adembenemende uitzicht en de opwindende hoogtes. Het pad is ongeveer 7,7 kilometer lang en duurt ongeveer 4-5 uur om te voltooien.

Tickets voor de Caminito del Rey gaan doorgaans enkele maanden van tevoren in de verkoop, waarbij de zomermaanden de drukste periode voor bezoekers zijn. Het wordt aanbevolen dat bezoekers hun tickets vroeg boeken om beschikbaarheid te garanderen, aangezien het pad een beperkte capaciteit heeft.

Bezoekers zijn verplicht helmen en harnassen te dragen tijdens het wandelen van het pad, en er wordt een gids geleverd om de veiligheid te waarborgen en informatie te verstrekken over de geschiedenis en geologie van het gebied.

Ondanks zijn reputatie als gevaarlijk pad, is de Caminito del Rey een populaire bestemming geworden voor avontuurzoekers en natuurliefhebbers, met prachtige uitzichten op het Andalusische landschap en een onvergetelijke ervaring.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto: (c) Johny Franssens