Caminito del Rey

Bezienswaardigheden in Andalusiê

De Caminito de Rey, is een loopbrug die is uitgehouwen in de kliffen van de El Chorro-kloof in de provincie Málaga, Andalusië, Spanje. De loopbrug loopt 7 kilometer  langs de steile kliffen en biedt een uniek en adembenemend uitzicht op het natuurlijke landschap.

De Caminito werd in het begin van de 20e eeuw gebouwd om toegang te bieden tot waterkrachtcentrales in het gebied. Het is vernoemd naar koning Alfonso XIII die er in 1921 langs liep. De loopbrug raakte in de 20e eeuw in verval en was vanwege veiligheidsoverwegingen jarenlang gesloten voor het publiek.
De loopbrug is in 2015 volledig herbouwd en heropend, waardoor bezoekers op een veilige en toegankelijke manier de natuurlijke schoonheid van het gebied kunnen ervaren.
Het is een populaire attractie voor wandel-, natuur- en avontuurzoekers, omdat het een unieke en uitdagende ervaring biedt, over houten bruggen, stalen loopbruggen en smalle paden langs de kliffen. De loopbrug is ook een populaire plek voor rotsklimmen en paragliden.
Het is belangrijk op te merken dat de loopbrug alleen toegankelijk is via officiële rondleidingen en dat er elke dag een beperkt aantal bezoekers is toegestaan, dus het wordt aanbevolen om vooraf te reserveren.

El Caminito del Rey is een beroemde wandelpad in Andalusië, Spanje. Het pad is vernoemd naar koning Alfonso XIII, die het in 1921 bezocht. Het pad is gebouwd in de jaren '20 als een weg voor arbeiders om toegang te krijgen tot de stuwdammen van de rivier Guadalhorce-vallei. Het werd echter gevaarlijk verwaarloosd in de jaren '90 en werd gesloten voor het publiek in 2000. In 2015 werd het pad heropend na een grondige renovatie en is nu een populaire attractie voor toeristen en wandelaars.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12