Carmona

beroemd om zijn gastronomie

Carmona

Alcázar de la Puerta de Sevilla

Carmona is een stad in de provincie Sevilla, in de autonome gemeenschap Andalusië in Spanje. Het is gelegen op een heuvel in het hart van de vruchtbare vlakte van de rivier de Guadalquivir, ongeveer 33 km ten oosten van de stad Sevilla. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het Neolithicum en is door de eeuwen heen bewoond door verschillende culturen, waaronder de Romeinen, Visigoten en Moren.

Een van de belangrijkste kenmerken van de stad is de indrukwekkende Romeinse necropolis, die dateert uit de 1e eeuw voor Christus en zich uitstrekt over een gebied van meer dan 10 hectare. De necropolis bevat honderden graven en is een van de grootste en best bewaarde in Spanje. Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn onder meer de Alcázar de la Puerta de Sevilla, een Moors fort uit de 10e eeuw, en de Iglesia de Santa María, een prachtige gotische kerk uit de 15e eeuw.

Carmona is ook beroemd om zijn gastronomie, met name zijn olijfolie, wijnen en traditionele gerechten zoals gazpacho, salmorejo en rabo de toro (gestoofde stierenstaart). De stad heeft een bruisende lokale markt waar bezoekers kunnen genieten van verse lokale producten en traditionele gerechten kunnen proeven.

Naast de historische en culinaire bezienswaardigheden, biedt Carmona ook een breed scala aan activiteiten voor bezoekers, waaronder wandelen en fietsen in de omliggende heuvels, paardrijden, golfen en zelfs ballonvaren over de stad.

Carmona organiseert ook verschillende festivals en evenementen gedurende het jaar, waaronder de jaarlijkse Feria de Mayo, een levendige viering van de lokale cultuur en tradities. Andere belangrijke festivals zijn onder meer de Semana Santa (Heilige Week), Corpus Christi en de Romería de la Virgen de Gracia.

Al met al is Carmona een prachtige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar geschiedenis, cultuur, gastronomie en natuurlijke schoonheid in het hart van Andalusië.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Carmona zijn: Sevilla

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12